Krimi31. januar 2024

45-årig idømt seks års fængsel for at bestille overgreb

En 45-årig mand overvejer, om han vil anke en strafudmåling på seks års fængsel til Østre Landsret. Sin skyld i sag om overgreb på 25 børn har han erkendt

Mod betaling af ganske beskedne pengebeløb var en 45-årig mand ansvarlig for, at børn helt ned til femårsalderen blev udsat for grove seksuelle overgreb begået af voksne eller andre børn.

Overgreb, som via internettet blev livestreamet til manden, der instruerede og overværede det hele fra sin lejlighed på Præstelængen i København.

Onsdag blev manden idømt seks års fængsel ved Retten på Frederiksberg, hvor han har tilstået medvirken til forskellige overgreb mod 25 børn.

- Samlet set er sagen så grov, at du får en langvarig fængselsstraf, fordi der er tale om så mange forhold, og fordi det er foregået over så lang tid, lød det fra dommer Gerd Sinding, da hun afsagde dom i sagen.

Ivan Vos Thrysøe betalte blandt andet 145 kroner for at få en voksen kvinde til at begå et overgreb omfattet af straffelovens voldtægtsparagraf mod en pige på syv eller otte år.

Ofrene i sagen er ikke identificeret, men anklagemyndigheden er i besiddelse af videooptagelser, der dokumenterer overgrebene, og børnenes alder er baseret på et skøn.

Fængselsstraffen var i tråd med kravet fra anklager Tasi Nørskov-Jensens krav. Derimod var straffen langt hårdere end de tre til tre et halvt års fængsel, som forsvarsadvokat Henrik Høpner argumenterede for.

Sagen er ikke den første af sin art. Der findes enkelte domme fra lignende sager, hvor børn i eksempelvis Filippinerne er blevet misbrugt på bestilling, og hvor overgrebene er blevet transmitteret live.

Men i modsætning til de tidligere sager, så valgte Thrysøe at erkende sig skyldig i alle forhold. Sagen kunne derfor afgøres på blot to dage i retten af en enkelt dommer.

Havde han nægtet, skulle sagen have været afgjort af tre dommere og seks nævninger, og der skulle have været berammet et betydeligt antal dage i retten.

Mandens tilståelse blev regnet som en formildende omstændighed, fortalte dommer Gerd Sinding i forbindelse med domsafsigelsen.

Ivan Vos Thrysøe - som under sagen har skiftet efternavn til "Hansen" - overvejer, om han vil anke strafudmålingen til Østre Landsret.

Sponsoreret indhold