Krimi26. april 2024 (opd. 26. april 2024)

41-årig afdød fisker skrev sms kort før sin død: - Få fat i det politi

41-årige Alf Villum Jensen skrev til sin samlever, dagen før han omkom på kutter. Beskeden nåede ikke frem. De fem fiskere, der er anklaget for dræbet, hævder at Alf gik "fuldstændig bersærk"
Fem fiskere er anklaget for at have tævet en 41-årig kutter til døde. Selv nægter de sig alle skyldige og hævder, at det var den 41-årige mand, der gik amok på fiskekutteren. (Arkivfoto)
Fem fiskere er anklaget for at have tævet en 41-årig kutter til døde. Selv nægter de sig alle skyldige og hævder, at det var den 41-årige mand, der gik amok på fiskekutteren. (Arkivfoto)
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En fisker, der i januar sidste år omkom om bord på fiskekutteren "Inger Katrine", gik tilsyneladende amok og forsøgte at brænde skibet af i vildelse.

Det hævder et besætningsmedlem i en telefonsamtale med Forsvarets redningstjeneste, som fredag afspilles i Retten i Holstebro.

Her er retssagen indledt, hvor fem fiskere anklages for at have bundet 41-årige Alf Villum Jensen og tævet ham til døde om bord på kutteren.

De fem fiskere nægter sig alle skyldige.

De har endnu ikke afgivet forklaringer i retten. Men det står klart, at de har en helt anden udlægning af hændelserne end Anklagemyndigheden.

Det var besætningen selv, der alarmerede myndighederne 30. januar 2023 tidligt om morgenen.

I samtalen, som et 42-årigt besætningsmedlem havde med vagthavende hos redningstjenesten, hævdes det, at den 41-årige var gået "fuldstændig bersærk".

- Lige pludselig kom han ud med en spraydåse og prøvede at brænde det hele af, forklares det.

- Vi har aldrig nogensinde oplevet, at en person kunne ændre sig på den måde, lyder det fra stemmen på lydoptagelsen.

Han forklarer også, at den 41-årige havde fået et "anfald", og at de havde fundet "sprutflasker" under hans hovedpude.

Hvad der førte til, at han faldt livløs om på skibet, fremgår ikke af opkaldet.

Efter samtalen med redningstjenesten blev en helikopter sendt i luften fra Karup for at hente den livløse mand.

Han blev fløjet til Aarhus Universitetshospital, hvor han blev erklæret død ved ankomsten.

To dage senere vendte skibet tilbage til havnen i Thyborøn, og her skred politiet til anholdelse af de fem fiskere, der blev mødt med en sigtelse for drab.

Lægerne kunne konstatere, at manden havde omfattende skader på kroppen efter stump vold og var afgået ved død efter vold mod halsen eller kvælning.

Det er under anklagerens forelæggelse også kommet frem, at den 41-årige mand to gange dagen før, han angiveligt faldt livløs om, forsøgte at ringe 112.

Desuden skrev han en sms til sin samlever med ordene: "Få fat i det politi".

Men hverken opkald eller sms gik igennem.

Det skyldes ifølge specialanklager Pia Koudahl, at der angiveligt ikke var signaldækning ved skibets position cirka 60 sømil vest for Thyborøn.

Sagen fortsætter fredag med forklaringer fra de tiltalte. Der ventes dom i midten af juni.

Sponsoreret indhold