Krimi25. november 2019

4 mord stribe: Indsatte håbede på at få dødsstraf

To livstidsfanger fra USA har fået flere livstidsdomme for at dræbe fire andre indsatte, de to håbede på at blive henrettet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/b7626e94-35b1-4567-953f-b1a9814ce886-large16x9_suspects.jpg
 Foto: Sout Carolina Department of Correction

38-årige Denver Simmons og 28-årige Jacob Philips plan om at blive henrettet lykkedes ikkke, i stedet skal de to livstidsfanger blive bag tremmer.

De to drabsdømte fanger fra South Carolina i USA er netop begge blevet idømt fire ekstra livstidsdomme hver for fire drab, de har begået i fængslet. I forvejen havde de to livstidsdomme, som de skulle afsone.

De to mænd planlagde sammen, at de ville dræbe flere indsatte i fængslet med det ønske, at de skulle have en dødsstraf.

Det skriver Daily Mail og ABC 4 News.

Nu skal de i stedet afsone flere livstidsdomme i et South Carolinas topsikrede fængsel.

Det var familierne til de fire døde indsatte, der alle opfordrede anklagemyndigheden i staten til at gå efter livstidsdomme i stedet for henrettelser, som er den normale straf for at have begået flere drab i staten.

- De fire familier var enige om, at de ikke ville have dødsdomme, men fængsel på livstid, fortalte en af anklager Dan Goldberg til avisen The State.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/ipiccy-collage_2.jpg

De fire dræbte medfanger. De blev alle lokket med ind i Denver Simmons og Jacob Philips fængselscelle, hvor de enten blev kvalt eller tæsket ihjel. De to fanger gemte ligene i en køjeseng, hvor de hængte et lagen op for at fængselsvagterne ikke kunne se ligene. Det kom frem under retssagen, at der kun var to fængselsvagter på arbejde på den afdeling, hvor de sad indespærret. Det var på grund af besparelser i fængslet. Foto: South Carolina Department og Correction.

William Scruggs, Jimmy Ham, Jason Kelley og John King blev var alle indsatte i samme fængsel som Denver Simmons og Jacob Philips. De fire mænd blev dræbt i 2017 i fængslet Kirkland Correctional Institution.

De to livstidsfanger blev samme år afsløret, da de i en række telefonsamtaler talte om, hvordan de havde planlagt mordene på de fire mænd. De snakkede blandt andet om, at de havde lokket deres ofre ind deres celler med kaffe og kage, for herefter at dræbe dem.

Angiveligt havde ofrene ikke noget udestående med de to mænd, den ene var endda en ven, som de selv beskrev det.

De blev angiveligt kun deres ofre, fordi de selv gerne ville dø og gerne ville slå ihjel igen, som de havde gjort før.

For i forvejen afsonede både Denver Simmons og Jacob Philips to livstidsdomme for mord. De to fanger havde ikke mødt hinanden før, de begyndte at afsone sammen i fængslet.

Til gengæld minder deres forbrydelser en del om hinanden.

Denver Simmons skød i 2010 Sheila Faye Dodd. Hans forbrydelse blev kun enddnu grummere, da han slog hendes søn ihjel og købte han en pizza med hendes kreditkort.

Samme skrækkelige forbrydelse begik Jacob Phillips i 2015, hvor han erkendte at have kvalt og dræbt Ashley Kane og hendes 8-årige datter to år tidligere.

Under retssagen fortalte Denver Simmons, at han ikke kunne begå selvmord, fordi det var for svært.

De to mænd fortalte også i retten, at de havde håbet på dødsstraf. Men i South Carolina har man ikke henrettet en dødsdømt fange i seks år. Jacob Phillips blev under retssagen erklæret for psykisk syg, hvilket betyder, at han ikke kan blive henrettet.

Denver Simmons skal nu afsone i alt seks livstidsdomme, hvilket formentligt betyder, at han vil dø i fængslet Kirkland Correctional Institution.

Sponsoreret indhold