Krimi9. april 2021

3,6 millioner får penge tilbage i skat nu

De fleste får penge tilbage til skat denne fredag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210308-224318-4-1920x1279we.jpg
 Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

For 3,6 millioner danskere er der en ekstra grund til at finde fredagshumøret frem.

19,5 milliarder kroner er nemlig sendt ud til de mange danskere, der skal have overskydende skat for 2020 tilbage. De fleste kan se frem til, at pengene ryger ind på kontoen i løbet af fredag.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

I gennemsnit får de 3,6 millioner danskere 5422 kroner retur.

- For mange er det en god dag, når de får udbetalt overskydende skat. Men det er værd at huske på, at det er et tegn på, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

- Derfor er det en god ide at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller lidt i skat i år, fortsætter hun.

Man får dog ikke pengene ind på kontoen, hvis en selv eller ens ægtefælde har gæld til det offentlige. Så bliver pengene i stedet brugt til at afdrage på gælden.

"Bedst" til at betale for meget

Det er forskelligt rundt om i landet, hvor meget borgerne får udbetalt. Dem, der bor i Region Hovedstaden, snupper førstepladsen i at have betalt for meget i skat, da de i gennemsnit får udbetalt 5742 kroner.

I den anden ende får borgerne i Region Sjælland i gennemsnit udbetalt 5059.

Cirka 900.000 danskere blev mødt af røde tal, da de tjekkede årsopgørelsen. Samlet set mangler deat betale en restskat på 7,1 milliarder kroner. I gennemsnit er det 7744 kroner pr. snude.

Fristen for at ændre årsopgørelsen udløbet først 1. maj, og derfor kan den samlede overskydende skat ændre sig.

Sponsoreret indhold