Krimi22. april 2024 (opd. 22. april 2024)

36-årig i grundlovsforhør om knivdrab: Det var nødværge

En 33-årig fortæller i retten, at søndag nat handlede i nødværge, da han knivdræbte en jævnaldrende mand
En 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have knivdræbt en 36-årig mand natten til mandag. Han fortæller mandag under et grundlovsforhør, at han handlede i nødværge.
En 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have knivdræbt en 36-årig mand natten til mandag. Han fortæller mandag under et grundlovsforhør, at han handlede i nødværge.
 Foto: Presse-fotos

Da en 33-årig mand natten til mandag stak sin 36-årige kammerat ihjel på en adresse i Frederikshavn, handlede han efter eget udsagn i nødværge.

Det skriver TV2 Nord fra et retsmøde mandag i Retten i Hjørring, hvor den sigtede er blevet fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Dommeren har valgt, at retsmødet skal holdes uden adgang for offentlighed, men ifølge TV2 Nord erkendte den 33-årige de faktiske omstændigheder, men påberåbte sig nødværge, inden dørene blev lukket.

- Alt tyder på, at de har været venner i mange år, fortalte efterforskningsleder Carsten Straszek tidligere mandag om de to mænds relation.

Nordjyllands Politi rykkede ud til en lejlighed på Buhlsvej i Frederikshavn efter at have modtaget en anmeldelse klokken 00.24 natten til mandag.

På stedet lå den 36-årige hårdt såret af et enkelt knivstik i brystet. Også ambulancereddere var på stedet, og de forsøgte forgæves at redde mandens liv.

Den 33-årige befandt sig på gerningsstedet og blev anholdt straks.

Reglerne om nødværge findes i straffeloven og siger, at handlinger, som har været nødvendige for at modstå eller afværge et påbegyndt eller overhængende uretmæssigt indgreb, er straffri.

Med andre ord straffes man ikke for at forsvare sig selv, men det er et krav, at selvforsvarshandlingen ikke er overdreven voldsom i forhold til det angreb, man er udsat for.

Nordjyllands Politi har ikke oplyst, hvad der skulle være motivet til drabet. Politiet har dog sagt, at det hverken har noget at gøre med bander eller andre former for opgør i et kriminelt miljø.

Ifølge TV2 Nord er den sigtede fængslet i foreløbig fire uger på en mistanke om vold med døden til følge. Den sigtede har kæret afgørelsen til Vestre Landsret, men har indvilget i at medvirke til en mentalundersøgelse.

Sponsoreret indhold