Krimi17. april 2023 (opd. 27. april 2023)

32-årig varetægtsfængsles i sag om bortført 13-årig pige

Han er sigtet for både at bortføre og udsætte hende for seksuelle overgreb
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Pigen er fortsat ikke blevet afhørt, kom det mandag frem under grundlovsforhøret mod en 32-årig nu fængslet mand. Han er sigtet for både bortførelse og voldtægt af den 13-årige pige.
 Video: Mikael Rieck

En 32-årig mand, der er sigtet for at bortføre en 13-årig pige og udsætte hende for overgreb, varetægtsfængsles til 11. maj.

Det har dommer Bo Rasmussen i Retten i Næstved afgjort mandag over middag.

Han har i sin kendelse lagt vægt på, at anklagemyndigheden mener, at der kan være medgerningsmænd på fri fod, og at der samtidig er en begrundet mistanke om, at manden har gjort sig skyldig i det, han sigtes for.

Den 32-årige rådførte sig kort med sin forsvarer, Jens Otto Johansen, og de valgte ikke at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

I begyndelsen af retsmødet blev sigtelsen mod den 32-årige læst op.

Han er sigtet for to forhold. Det ene handler om frihedsberøvelse. Ifølge anklagemyndigheden har han langvarigt frihedsberøvet pigen fra lørdag cirka klokken 11.43. Det skete mod pigens vilje, fremgår det af sigtelsen.

Hun blev bragt til to forskellige adresser - først i Sorø og siden i Korsør, og manden og pigen blev fundet på en adresse i Korsør søndag klokken 14.48. Her blev manden anholdt.

Forhold to i sigtelsen handler om, at manden ifølge anklagemyndigheden i perioden, hvor pigen var frihedsberøvet, udsatte hende for voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.

Overgrebene fandt sted med vold eller trusler om vold ifølge sigtelsen.

Forsvareren har oplyst, at den 32-årige delvist erkender sigtelsen mod ham. Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukket til retsmødet, og det kom dog ikke frem, hvad det er, manden erkender, og hvad han bestrider.

Ligeledes er det uvist, hvad politiet nærmere har af beviser i sagen.

Pigen havde netop overstået sin avisrute i Kirkerup sydøst for Slagelse lørdag ved 11.30-tiden, da hun forsvandt. Hun nåede lige at fortælle sin familie i telefonen, at arbejdet var overstået, men pigen vendte ikke hjem.

Hendes cykel, taske og mobil blev senere fundet efterladt, og hendes familie meldte hende savnet hos politiet, der indledte en intensiv eftersøgning og efterforskning.

Det førte til, at det søndag eftermiddag lykkedes at finde pigen i live.

Søndag aften kunne den 13-årige tage hjem sammen med sin familie. Hendes mor skrev sent samme aften, at de var kommet hjem, og at hendes datter var "o.k. efter omstændighederne".

Den 32-årige er beskyttet af et navneforbud. Forsvareren ønskede forbuddet blandt andet med henvisning til, at hans klient er kendt i lokalområdet, og det ville kunne skade ham, hvis hans identitet blev udbasuneret.

Sponsoreret indhold