Krimi21. april 2023

32-årig undersøges i Emilie Meng-sagen: Er dette grunden til, at han ”undgik” politiets søgelys?

Den 32-årige mand, der er sigtet i sagen om 13-årig pige, undersøges nu også i Emilie Meng-sagen. Men er der en grund til, at han - måske - undgik politiets søgelys tilbage i 2016?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
32-årig undersøges i Emilie Meng-sagen: Er dette grunden til, at han ”undgik” politiets søgelys?
 Video: Aller TV

Weekendens grusomme hændelse, hvor den blot 13-årige pige blev bortført på Vestsjælland, har kastet lys over en anden uhyggelig sag: Det uopklarede drab på Emilie Meng.

For kan der være en sammenhæng – og ikke mindst: Kan der være tale om den samme gerningsmand?

Krimiekspert Peer Kaae har gennem adskillige år beskæftiget sig med nogle af Danmarkshistoriens mest opsigtsvækkende drabssager – deriblandt det uopklarede drab på 17-årige Emilie Meng.

Han kan se flere tydelige ligheder mellem Meng-sagen og weekendens sag, hvor den 13-årige pige blev bortført:

- Det at begge forbrydelser er sket på Vestsjælland er interessant. At denne mand altså har færdes i det område, hvor Emilie Meng forsvandt i sommeren 2016 – det er interessant, fortæller Peer Kaae til SE og HØR.

Den 24. december 2016 blev den 17-årige Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli samme år, fundet død i en sø ved Borup på Sjælland. På et pressemøde dagen efter oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Emilie har været udsat for e
Den 24. december 2016 blev den 17-årige Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli samme år, fundet død i en sø ved Borup på Sjælland. På et pressemøde dagen efter oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Emilie har været udsat for en forbrydelse.
 Foto: Scanpix Denmark

SE og HØRs research viser, at den 32-årige mand gennem hele livet har været tæt knyttet til Vestsjælland og særligt Korsør, hvorfra Emilie Meng som bekendt forsvandt efter en bytur i sommeren 2016.

Da han blev anholdt søndag i forbindelse med sagen, skete det desuden på en adresse, der blot ligger en kort køretur fra det sted, hvorfra Emilie Meng forsvandt.

Dog har den sigtede kun boet i den sorte villa siden 2021 – og altså ikke i 2016, hvor Emilie Meng forsvandt.

- Men det betyder jo, at han har et tilhørsforhold til Korsør, og han kender formentlig området ved stationen, hvor Emilie Meng forsvandt, siger Peer Kaae.

SE og HØRs research viser, at den 32-årige mand – da Emilie Meng forsvandt i juni 2016 – var knyttet til en adresse i Roskilde.

Denne oplysning er også særdeles interessant, fortæller krimiekspert Peer Kaae til SE og HØR.

Særligt fordi den 32-årige mand flyttede fra adressen omkring halvanden måned efter, Emilie Meng forsvandt.

Mindehøjtidelighed i Korsør d. 26. december 2016 efter nyheden om, at liget af den 17-årige Emilie Meng var blevet fundet. 
Mindehøjtidelighed i Korsør d. 26. december 2016 efter nyheden om, at liget af den 17-årige Emilie Meng var blevet fundet.
 Foto: Scanpix Denmark

- Hvorfor flytter han? Det er interessant, for det er ofte en modus operandi for gerningsmænd. De flytter bopæl, efter de har begået forbrydelsen, siger Peer Kaae.

- Spørgsmålet er, om politiet er opmærksomme på, at han flytter ikke længe efter gerningstidspunktet? Det kunne man jo frygte, at de har overset, siger Peer Kaae.

Han finder det ”meget mistænkeligt”, at den 32-årige mand flytter.

- Jeg har set det i så mange sager, og det er også noget, som FBI understreger, at man skal være særligt opmærksom på under efterforskningen, siger Peer Kaae.

Denne 32-årige mand er sigtet for at have frihedsberøvet og begået seksuelle krænkelser mod 13-årig.
Denne 32-årige mand er sigtet for at have frihedsberøvet og begået seksuelle krænkelser mod 13-årig.
 Foto: Privat

Efter at have haft adresse i Roskilde flyttede den 32-årige mand i sensommeren 2016 igen mod Vestsjælland, hvor han også er opvokset.

I en periode boede han i Slagelse, og siden var han også tilknyttet en adresse i nærheden af Korsør. Det var her, at han blev anholdt i forbindelse med sagen.

Køreturen mellem netop Roskilde og Korsør/Slagelse-området er særdeles interessant, fremhæver Peer Kaae.

Kører man den oplagte rute, går turen mere eller mindre direkte forbi Regnemarks Bakker.

Det var som bekendt stedet, hvor liget af 17-årige Emilie Meng blev fundet juleaftensdag 2016.

- Med andre ord har er der altså tale om en person, der formentlig også kender området omkring Regnemarks Bakker. Og igen viser FBIs generelle teorier, at gerningsmænd oftest vælger at skaffe sig af med et lig i områder, de er trygge ved, forklarer Peer Kaae.

Pigen fra Kirkerup blev meldt savnet lørdag eftermiddag. Søndag - 27 timer senere - blev hun fundet i live og ved bevidsthed.
Pigen fra Kirkerup blev meldt savnet lørdag eftermiddag. Søndag - 27 timer senere - blev hun fundet i live og ved bevidsthed.
 Foto: Mikael Rieck

Et andet lighedspunkt i sagerne er også måden, hvorpå forbrydelserne blev begået, påpeger Peer Kaae:

- At en bil samler en ung pige op. Det har man også mistanke om i Emilie Meng-sagen. Og vi skal huske på, at der ikke kører så mange gerningsmænd rundt i landet og samler ofre op. Så det er også et interessant spor.

Desuden ejede den 32-årige ifølge Bilbogen en bil meget lig den hvide eller lyse Hyundai i30, som politiet efterlyste i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden.

- Vi har altså både bilen, modus operandi og hele hans tilknytning til gernings- og findestedet, der gør denne person yderst interessant at undersøge, siger Peer Kaae til SE og HØR.

Danskerne skal dog væbne sig med tålmodighed, før der bliver meldt noget ud fra politiet.

Efterforskerne holder lige nu kortene tæt ind til kroppen, og da SE og HØR tidligere i dag talte med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, lød meldingen: Vi har ingen kommentarer til efterforskningen.

Sponsoreret indhold