Krimi16. januar 2020

31-årig mand frifundet for voldtægt i borgmesterseng

Østre Landsret har netop frifundet en 31-årig mand for voldtægt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170313-090507-3_69mb_3.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Andreas Beck

Et tidligere medlem af Enhedslisten Københavns hovedbestyrelse, en 31-årig mand, kan nu ånde lettet op.

Østre Landsret frifinder den 31-årige mand for at have voldtaget kvinde i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng.

I Københavns Byret blev han sidste år idømt et års fængsel. Han ankede dommen på stedet til Østre Landsret, der nu har lavet dommen om til frifindelse.

Det skriver DR.

Østre Landsret har ikke fundet det bevist, at det kvindelige offer var i en tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra over for manden.

Den 31-årige mand blev også i byretten dømt for blufærdighedskrænkelse af borgmester Nina Hedeager Olsen, da skulle have rørt ved hendes bryster og lavet "bolle-bevægelser" med hendes hofter. Men også her er manden blevet frifundet.

Bollevenner med borgmester

Den 30-årig mand forklarede i Københavns Byret, at han i sin tid selv gik til politiet, hvor han erkendte forholdene i sagen, men den tilståelse har han senere trukket tilbage.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har aktindsigt i, lagde tre personer sig til at sove i Nina Hedeagers Olsens lejlighed 31. marts efter en "våd aften". Borgmesteren havde holdt en fest i sin lejlighed.

Det fremgår af anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Under mandens forklaring i retten i dag kom det frem, at han har haft et seksuelt forhold med teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Nina Hedeager Olsen.

Tiltalte og borgmesteren kender hinanden fra Enhedslisten i København, hvor de har arbejdet sammen.

Den tiltalte har fortalt, at de har kendt hinanden i et par år.

- Jeg havde et seksuelt forhold med Nina (Hedeager Olsen, red.). Vi var ikke eksklusive. Vi gjorde det nogle gange, når vi begge to havde lyst. Og det var en ting, som vi talte om, forklarer den tiltalte under sin afhøring.

Den 30-årige mand var tiltalt for have voldtaget en beruset kvinde, som var ude af stand til at gøre modstand.

Ifølge anklageskriftet tog han angiveligt på kvindens bryster, lår og skridt, inden han fuldbyrdede voldtægten.

Miljø- og teknikborgmester har været sygemeldt i en længere periode fra sit job på Københavns Rådhus. Men hun er nu tilbage på jobbet.

Sponsoreret indhold