Krimi13. december 2020

300.000 smittetilfælde kan spores tilbage til ét bestemt sted

Ifølge et nyt studie er en særlig konference i Boston ansvarlig for omkring 1,9 procent af alle amerikanske coronatilfælde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det virker allerede som et fjernt minde.

Men i februar i år kunne vi som bekendt flere steder i verden samles i store menneskemængder ved alverdens store begivenheder.

Coronavirusset havde endnu ikke ramt den vestlige verden – og da slet ikke USA, hvor man i Boston afvikle Biogen Conference kort før kalenderen skrev marts 2020.

Men ifølge en ny rapport var den to dage lange konference i hotel Boston Marriott Long Wharf ikke helt så uskyldig og ufarlig, som den virkede.

https://imgix.seoghoer.dk/20071680894538-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Allerede i marts stod det klart, at udbruddet i Boston var omfattende - nu viser det sig, at omkring 200.000 tilfælde kan spores tilbage hertil (Foto: Ritzau Scanpix)

Her kan intet mindre end 330.000 amerikanske smittetilfælde nemlig spores tilbage til.

Det skriver NBC Boston.

De mange tilfælde kan forklares, fordi omkring 100 personer til stede ved biotech-begivenheden i den amerikanske by blev smittet. Siden har den bare spredt sig, som coronavirus nu engang har det med at gøre.

Før har man ellers i en anden rapport kunne læse, at virusset havde spredt sig til 20.000 personer, der havde været til stede ved konferencen, men det viser sig nu, at tallet er langt større.

Konferencen står således for rundt regnet 1,9 procent af de samlede amerikanske coronatilfælde, som er bekræftet siden pandemiens begyndelse, lyder det i studiet.

Forskerne bag undersøgelsen påpeger, at studiet er vigtigt for at kunne kortlægge effekter af et såkaldt superspreder-event.

Ligesom den viser billede af, hvordan Covid-19-pandemien ser ud længere ude i fremtiden.

Sponsoreret indhold