Krimi8. juli 2023

292 dræbt i togulykke: Nu har Indiens forbundspoliti anholdt tre personer

Forbundspolitiet oplyser nu, at to ingeniører og en tekniker er anholdt i forbindelse med togulykken i juni, der dræbte 292 mennesker
292 døde i togulykken som er den værste i Indien i over to årtier. Nu er tre personer blevet anholdt.
292 døde i togulykken som er den værste i Indien i over to årtier. Nu er tre personer blevet anholdt.
 Foto: Ritzau Scanpix

Indiens forbundspoliti har anholdt tre jernbanemedarbejdere i forbindelse med togulykken, der dræbte 292 personer i sidste måned.

Det oplyste forbundspolitiet fredag.

Togulykken er den værste i landet i over to årtier.

Anholdelserne blev foretaget i overensstemmelse med straffelovens paragraffer om drab og bortskaffelse af bevismateriale.

To af de anholdte er ingeniører, mens den tredje arbejdede som tekniker på jernbanerne.

Ulykken 2. juni skete ved Bahanaga Bazar-stationen i den østindiske delstat Odisha.

Flere end 1000 personer kom til skade i ulykken, der skete, da et passagertog ramte et stillestående fragttog og kørte af spor et over i et andet passagertog, som kom kørende i den modsatte retning.

Konklusionen i den officielle undersøgelse af ulykken lyder på, at den skyldtes, at arbejdere, der var i gang med at reparere en jernbanebom, lavede defekte forbindelser i det automatiserede signalsystem.

Undersøgelsen er lavet af den indiske kommission for jernbanesikkerhed.

I rapporten om undersøgelsen skriver efterforskerne, at den første kollision skete på grund af modifikationer, der var blevet lavet på signalkredsløb for at løse tilbagevendende problemer på en anden bom i nærheden.

Det lokale jernbanepersonale havde ikke et diagram over kredsløbet, hvilket førte til en defekt forbindelse i signalforbindelsen, da de forsøgte at tage jernbanebommen offline for at reparere den.

Det fejlramte signalsystem dirigerede passagertoget ind på det spor, hvor fragttoget holdt, lyder det i rapporten.

I undersøgelsen fra kommissionen for jernbanesikkerhed lyder det, at der var forsømmelser på flere niveauer i signal- og teleafdelingen, og at normale procedure ikke blev fulgt under reparationsarbejdet.

/ritzau/Reuters

Sponsoreret indhold