29-årige Brittany: - Jeg skal dø i dag

Brittany Maynard.

Brittany Maynard.

(Foto: Privat)

Selv om Brittany Maynard kun lige var fyldt 29 år, vidste hun, at hun snart skulle dø.

Faktisk vidste den amerikanske kvinde præcis, hvilken dag der ville blive hendes sidste.

For på den første dag i november ville hun tage en dosis dødelige piller, mens hun lå i sit soveværelse omgivet af sin allernærmeste familie - og med hendes favoritmusik spillende i baggrunden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Brittany sammen med Dan. Foto: Privat

Brittany Maynard var dødelig syg af kræft i hjernen og derfor havde den unge kvinde besluttet selv at bestemme, hvornår og hvordan livet skulle slutte for hende.

Den frygtelige kræft-besked fik den 29-årige kvinde i begyndelsen af 2014, efter at hun havde lidt af alvorlige og uforklarlige smerter i hovedet.

Smerterne var begyndt, efter at Brittany Maynard havde sagt ja til sin mand Dan ved et romantisk bryllup.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dan og Brittany ved deres bryllup. Foto: Privat

- Jeg kunne ikke forstå, hvad det var. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, sagde Brittany Maynard i en rørende video, hvor hun også fortalte, hvorfor hun havde valgt selv at sætte dato på sin egen død:

For at få ro og dø med værdighed.

Efter Brittany Maynard fik besked om, at hun var dødelig syg af en aggressiv kræft og maksimalt havde seks måneder tilbage at leve i, besluttede derfor hun sammen med sin nærmeste familie at flytte fra hjemmet i Californien til Oregon.

Her kunne hun nemlig benytte sig af dø-med-værdighed-loven, der giver dødeligt syge mulighed for at søge om aktiv dødshjælp.

Brittany Maynard opfyldte kriterierne, og havde derfor kunne planlægge sin sidste dag på jorden:

1. november 2014 ville hun lægge sig i sin seng i hende og Dans soveværelse og tage en dosis dødelige piller - omgivet af sin nærmeste familie: Manden Dan, mor Debbie samt sin stedfar og bedste veninde.

I baggrunden skulle favoritmusikken spilles.

- Jeg kan ikke beskrive den lettelse, det er at vide, at jeg ikke skal dø på kræftens bekostninger, sagde Brittany Manard i den rørende video, du kan se her:

I sit sidste opslag sagde Brittany farvel:

- Farvel til alle mine kære venner og familie, som jeg elsker. I dag er dagen, hvor jeg har besluttet at tage herfra med værdighed i kølvandet på min dødelige sygdom, denne forfærdelige hjernetumor, der har taget så meget fra mig… men som kunne have taget så meget mere.

29-årige Brittany Maynard sov stille ind, omgivet af sin familie 1. november 2014.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close