29-årig pædagog myrdet på bosted: I dag starter retssagen

Foto: Ritzau Scanpix

I dag i retten i Holbæk starter retssagen mod nu 20-årig mand. Sidste år 30. december om eftermiddagen blev en 29-årig mandlig medarbejder på et bosted for voksne i Fårevejle stukket ihjel med to knivstik i venstre side af brystet.

Det var et rent tilfælde, at den 29-årige blev fundet. Det var lykkes ham at komme ud af bostedet og lå i vejkanten på Riisvej, da en af familiens venner den skæbnesvangre dag kørte forbi på vej til sit sommerhus og gjorde det frygtelig fund.

Han blev fløjet til Holbæk Sygehus med helikopter, men hans unge liv stod ikke til at redde. Og han blev erklæret død på sygehuset. 

Kort efter blev den dengang 19-årige beboer anholdt for drabet. Og han blev i et grundlovsforhør – hvor han nægtede sig skyldig – varetægtsfængslet i surrogat.

Den 19-årige sidder i dag varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Udover drabet er den 20-årige også tiltalt for vold. Her skulle han ifølge anklageskriftet halvanden måned før have slået en anden person på en anden adresse fem gange i ansigtet med en knytnæve. 

Ifølge DR Sjælland, der fik aktindsigt i en redegørelse over forløbet, var den 29-årige alene på arbejde. Her kom det også frem, at den 19-årige beboer i timerne op til drabet havde været vred, væltede møbler og havde opført sig aggressivt.

En times tid inden drabet ringede den nu drabstiltalte dengang 19-årige til den nu dræbtes kollega.

Her råbte han ifølge redegørelsen højere og højere, ligesom kollegaen i telefonen også kunne høre, at han væltede ting i baggrunden.

Få timer efter drabet gav Arbejdstilsynet bostedet Ørbækskilde to strakspåbud om at undgå knive og andre farlige genstande, ligesom medarbejdere ikke måtte arbejde alene, hvis der var vold fra beboere.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close