Krimi1. september 2023

28-årig sigtet for drab på Christiania: Varetægtsfængslet i 20 dage

En 28-årig mand er i Københavns Byret netop blevet varetægtsfængslet i 20 dage
Lørdag dannede Christinia igen den uhyggelige ramme for et drab og flere drabsforsøg
Lørdag dannede Christinia igen den uhyggelige ramme for et drab og flere drabsforsøg
 Foto: presse-fotos.dk

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til kmr@sh.dk

”Københavns Fængsler” stod der stort over brystet på den 28-årige mand, der nu er sigtet for drabet og drabsforsøgene i Pusher Street på Christiania lørdag 26. august.

Med armene bag ryggen i håndjern blev han ført ind af to betjente, da han i Københavns Byret fredag skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Lørdag aften blev et 30-årigt prøvemedlem i Hells Angels’ Copenhagen Chapter likvideret med flere skud på Christiania. Fire andre blev såret af skud – herunder én alvorligt såret.

Politiet mener, at det blandt andet var den 28-årige mand, der stod bag det dødelige angreb. De mener, at det var ham, som trykkede på aftrækkeren.

– Vi har lagt rigtigt mange kræfter i efterforskningen af det hensynsløse skyderi, der fandt sted i lørdags. Det omfattende arbejde har ført os frem til den 28-årige, som vi mistænker for at have skudt og dræbt den 30-årige og forsøgt at dræbe fire andre, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Han er nu sigtet for – som medlem af LTF og i forening med andre gerningsmænd – at have begået drabet og drabsforsøg under skærpende omstændigheder.

Ifølge sigtelsen skete drabet som led i en konflikt mellem LTF og Hells Angels.

Han nægter sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig i retten. Han blev desuden beskyttet af et navneforbud, før dørene blev lukket.

Efter 1,5 times grundlovsforhør - for lukkede døre - oplyste dommeren, at den 28-årige mand bliver varetægtsfængslet i 20 dage indtil den 21. september.

Den drabssigtede blev anholdt torsdag formiddag i Vestre Fængsel, da han allerede var i politiets varetægt. Den unge mand, som ifølge politiet er medlem af den forbudte bandegruppering LTF, blev tirsdag fængslet i en helt anden sag.

Her havde han af to omgange overtrådt et opholdsforbud omkring Blågårdsgade på Nørrebro.

Politiet oplyser, at der i øjeblikket er konflikt mellem to gruppering Loyal to Familia (LTF) og Hells Angels (HA).

I forvejen sidder en 18-årig mand varetægtsfængslet i den uhyggelig drabssag. Og Københavns Politi fortsætter efterforskningen, idet de mener, at der fortsat er medgerningsmænd på fri fod.

”Gerningsmændenes hensynsløse og afstumpede handling, hvor de ikke kun koldblodigt dræber en 30-årig mand, men også skyder omkring sig udenfor, hvor andre er kommet til skade, er fuldstændig uacceptabelt,” siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Poul Kjeldsen.

Den 18-årige blev bare 25 minutter efter det dødelige skyderi anholdt ikke så langt fra Christiania.

Politiet mener ikke, at han var en af de to maskerede gerningsmænd, der rent fysisk trykkede på pistolernes aftrækkere. Men han er sigtet og fængslet for medvirken til drab og drabsforsøg ved at have bistået dem.

Både med planlægningen, koordineringen, udførelsen og flugten fra gerningsstedet

Ifølge sigtelsen fandt planlægningen sted over flere dage. Den 18-årige nægter sig skyldig.

Udover drab og drabsforsøg er den 28-årige også sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 81a. Det betyder, at fængsels

Udover drab og drabsforsøg er den 28-årige sigtet for overtrædelse af Straffelovens paragraf 81a – der populært kaldes bandeparagraffen. Det betyder, at fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan blive fordoblet i forbindelse med en verserende konflikt.

Sponsoreret indhold