Krimi31. marts 2020

2.500 turister vil sagsøge skisportsstedet i Ischgl efter corona-virus

Cirka 2.500 skiturister planlægger et kollektivt søgsmål mod republikken Østrig, fordi de efter deres besøg i landet bragte coronasmitten med hjem til deres eget hjemland
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ischgl.jpg
 (Foto: MEGA)

Der blev gjort for lidt – og for længe.

Sådan lyder kritikken fra op mod 2.500 skiturister, der nu planlægger et kollektivt søgsmål mod republikken Østrig.

De mange ski-turister mener, at Tyrols dårlige håndtering af coronapandemien var medvirkende årsag til, at de bragte coronasmitten med hjem til deres eget land.

Det skriver DR.

Den østrigske forbrugerorganisation Verbraucherschutzverein (VSV) i Wien er nu begyndt at organisere et kollektivt søgsmål mod myndighederne i Tyrol som følge af den enorme kritik fra de mange skigæster.

- Frem til i dag har vi fået henvendelser fra godt 2.500 skiturister. De fleste af dem er fra Tyskland, men vi hører også fra folk i Danmark, Schweiz, Østrig, ja selv i de Arabiske Emirater. Og deres rettigheder har vi tænkt os at varetage, udtaler Peter Kolba, tidligere østrigsk politiker og nuværende formand for forbrugerorganisationen VSV, ifølge DR.

De mange skiturister besøgte det populære skiportssted Ischgl i årets første måneder. Siden er Ischgl blevet udråbt som et af epicentrene for udbruddet i Europa.

Bagefter rejste de hjem til primært Tyskland, men også Skandinavien, Schweiz, Storbritannien, Frankrig og Spanien.

Med sig tog de intetanende den frygtede coronavirus, som siden spredte sig med lynets hast i deres eget land.

Tyrol har de seneste uger fået voldsom kritik for at have handlet for sent og for ikke at have lukket barer, restauranter og løjperne ned, da virussen begyndte at sprede sig.

Det er allerede kommet frem, at 139 danske turister var smittet, da de rejste hjem fra Østrig.

Størstedelen af dem blev ifølge Statens Serum Institut smittet i Ischgl.

Sponsoreret indhold