Krimi7. april 2022

25-årig mand snød nylige enker for over to millioner kroner

En 25-årig mand gav i opkald til enker sig ud for at være bedemand og fik dem til at overføre penge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191025_wen_-_koebenhavns_byret_23.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

En lang række ældre kvinder, der netop var blevet enker, blev narret til at overføre penge eller give koder til en 25-årig mand, der udgav sig for at være bedemand eller fra Skifteretten.

56 ofre blev bedraget for lidt over 2,2 millioner kroner, da manden ringede til dem i løbet af 2020.

Københavns Byret har torsdag idømt den 25-årige en tillægsstraf på seks måneder. Straffen kommer oveni en straf på tre års fængsel, som han fik sidste år for lignende svindel.

I de to sager er der samlet svindlet for cirka 4,6 millioner kroner, og samlet koster svindlen ham altså tre et halvt års fængsel.

I retssal 37 erkendte den 25-årige sig skyldig. Han forklarede, at han i første omgang bedrog otte ofre ved at få dem til at oplyse koder, så han kunne logge ind på deres netbank.

48 andre blev bedraget til at overføre for fiktive regninger, efter at han havde fundet oplysninger om dem via dødsannoncer og De Gule Sider. Yderligere 190 blev forsøgt svindlet.

Udviklede sig fra drengestreger

For nogle af kvinderne kunne han finde ud af, hvem deres bedemand var, og han ringede og udgav sig for at være vedkommende. Andre fik eksempelvis at vide, at han var "Andreas Mikkelsen" fra Skifteretten – en opdigtet person.

– Det var nogle drengestreger, der udviklede sig til alvorlig økonomisk kriminalitet, sagde den 25-årige, der har mørkt hår og fuldskæg.

Han forklarede, at han havde gæld og lider af ludomani, og så rejste han til Tyrkiet for at komme væk fra problemerne. Herfra ringede han til enkerne.

Afsoner allerede

Den 25-årige er allerede i gang med at afsone den tidligere dom i det åbne Horserød Fængsel. I retsmødet lovede han dommeren, at det er sidste gang, at han er i fængsel.

– Jeg skal have lidt stabilitet i mit liv. Nu har jeg også en kæmpe gæld, som jeg skal begynde at afvikle, sagde han.

Anklager Stefan Kristensen lagde i retten vægt på, at han har udnyttet mennesker, der var et meget sårbart sted i livet.

– I denne her sag har vi haft en noget special og grov fremgangsmåde ved, at man kontakter ældre, hovedsageligt kvinder, som lige har mistet deres mand, sagde han.

Den 25-årige har accepteret dommen.

Sponsoreret indhold