Krimi26. oktober 2022 (opd. 27. oktober 2022)

23-årig mand død efter skyderi på Christiania

En 23-årig mand er død, efter han onsdag aften blev ramt af skud på den københavnske fristad Christiania

Havde ikke en chance

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Klokken var 17.46, da politiet fik anmeldelser om, at der var blevet skudt på fristaden.

- En 23-årig mand bliver ramt af flere skud, der er affyret på klos hold, fortæller politiinspektør Tommy Laursen.

Der havde ikke været noget forudgående skænderi eller sammenstød mellem de to mænd.

- Gerningsmanden stiller sig i en kø eller kommer på anden måde helt tæt på den 23-årige, som så bliver skudt, siger politiinspektøren.

Efter skyderiet ville gerningsmanden flygte ud ad Christianias indgang på Bådsmandsstræde. Men den var lukket, så han måtte løbe op til den gamle indgang på hjørnet af Bådsmandsstræde og Prinsessegade.

Herfra ved politiet ikke, i hvilken retning han flygtede.

Vidner har beskrevet ham som en mand af somalisk herkomst. Han var iført sort windbreaker, sorte joggingbukser og sort hue.

Pusher Street på Christiania har tidligere dannet rammen om opgør om hashmarkedet. Det lukrative hashmarked har tiltrukket flere bander, har politiet tidligere fortalt.

- Vi har i de senere år set en udvikling, hvor flere grupperinger er til stede derude for at få andel i hashsalget, og de manifesterer tydeligt deres tilhørsforhold, sagde Tommy Laursen for en måneds tid siden til Ritzau.

- Men der er sket en forråelse, hvor stridigheder i bandemiljøet til tider forplanter sig til Pusher Street, siger politiinspektøren.

I et debatindlæg i Berlingske i marts noterede et medlem af Chrístianias Naboer, at både Hells Angels, Satudarah, Loyal To Familia og NNV er til stede i Pusher Street.

Men langt de fleste, som politiet anholder i Pusher Street, er ifølge politiet socialt udsatte og marginaliserede personer. Politiets vurdering er, at de bliver udnyttet af rocker- og bandegrupperinger til at stå i boderne, hvorfra salget sker.

Om onsdagens drab kan sættes i forbindelse med et opgør mellem bander, kan politiet endnu ikke sige.

- Vi er opmærksomme på, hvor det er sket og i hvilket miljø, det er sket, men vi kan endnu ikke sige noget om motivet, og vi efterforsker bredt, siger Tommy Laursen onsdag aften.

Han fortæller, at den dræbte var kendt af politiet, men vil ikke sige noget nærmere om, hvad han var kendt for.

De pårørende til den 23-årige er blevet underrettet.

Sponsoreret indhold