Krimi17. april 2024 (opd. 17. april 2024)

22-årig mand får 12 års fængsel og udvises af Danmark

Dommen blev afsagt onsdag af Venstre Landsret

12 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig. Sådan lyder straffen til en nu 22-årig mand, der er dømt for et drab begået i efteråret 2021.

Dommen er afsagt onsdag af Vestre Landsrets afdeling i Aarhus.

Den unge mand frarøvede en 18-årig handelsskoleelev et kilo skunk og dræbte ham med flere knivstik.

To andre mænd er onsdag i samme sag blevet dømt for røveri og grov vold. Den ene af dem er idømt to år og tre måneders fængsel, mens den andens straf lyder på to års fængsel.

Alle tre tiltalte havde sat 18-årige Mads Arberg stævne 31. oktober 2021 for at frarøve ham det euforiserende stof på et stisystem på Ormslevvej i Viby ved Aarhus.

Det var 22-årige Zakaria Said Liban Hirsi, der tildelte den unge aarhusianer de dødelige stik.

Den 18-årige blev stukket med dybe stik tæt på hjertet og på hænderne.

Politiet fik kort efter en anmeldelse om knivstikkeriet og rykkede ud med patruljer. Der blev givet førstehjælp til Mads Arberg, men hans liv stod ikke til at redde.

Den 22-årige mand har i retten hævdet, at han brugte den medbragte kniv i nødværge. Den forklaring har Vestre Landsret tilsidesat og stadfæstet dommen på 12 års fængsel til manden.

Det gælder ligeledes for de to medgerningsmænd. Najiib Abubakar Sheik Jalil Elmi, der i dag er 21 år, er blevet idømt to år og tre måneders fængsel, mens Sadjad Hasan Qazzaz på 22 år er blevet idømt to års fængsel.

I byretten sagde anklageren, at der ikke var tale om et planlagt drab.

- Men når man nøje planlægger et røveri og medbringer en kniv, så er i min optik påregneligt, at det kan ende fatalt, sagde Jesper Rubow, der var anklager i byretssagen, efter dommen sidste forår.

En fjerde mand, der også har medvirket til røveriet og den grove vold, har tidligere tilstået og er blevet idømt to års fængsel for sin rolle.

En femte mand har tidligere fået 30 dages fængsel for at have hjulpet med at bortskaffe beviser i form af kniv og beklædning.

Begrebet rovmord dækker over et drab, hvor gerningspersonen har slået ihjel for at tage værdigenstande fra offeret. I dette tilfælde skunk.

Sponsoreret indhold