Krimi13. marts 2024 (opd. 13. marts 2024)

21-årig gemte sig i SuperBrugsen: Blev knivstukket 15 gange

Anklager kræver syv mænd dømt efter bandeparagraf i sag om knivoverfald i SuperBrugsen i København
Syv mænd, som menes at have relation til den forbudte bande Loyal To Familia, er tiltalt for at have forsøgt at tage livet af en ung mand i en SuperBrugsen i København.
Syv mænd, som menes at have relation til den forbudte bande Loyal To Familia, er tiltalt for at have forsøgt at tage livet af en ung mand i en SuperBrugsen i København.
 Foto: Ritzau Scanpix

Et minut og 25 sekunder varede knivoverfald i SuperBrugsen i København tilbage i januar 2023, hvor en 21-årig mand blev stukket 15 gange og fik hjertestop i butikkens vinafdeling.

Det siger anklager Luca Kowenicki onsdag ved Københavns Byret, der behandler sagen over flere dage.

Han mener, at overfaldet skete i forening mellem syv mænd, der er tiltalt i sagen, og at overfaldet bunder i en konflikt mellem to bandegrupperinger.

Derfor kræver han de tiltalte dømt efter bandeparagraffen, der kan give dobbeltstraf. I retten lægger han vægt på, at overfaldet i brugsen har været med til at fremkalde en konflikt mellem to bandegrupperinger.

Her henviser han til en skudepisode kort tid efter knivoverfaldet, hvor to medlemmer af Loyal To Familia (LTF) blev skudt.

Politiet mener, at de tiltalte har tilknytning til Loyal To Familia, mens den 21-årige, der blev stukket, formodes at have tilknytning til en bande fra Københavns Nordvestkvarter.

I retten fremhæver anklager de forskellige roller, de syv mænd ifølge ham har haft under overfaldet. Han mener, at overfaldet skete impulsivt og målrettet, efter at offeret blev opdaget tilfældigt af en af de tiltalte, hvorefter de andre seks mænd blev tilkaldt.

Under overfaldet var fire mænd ifølge anklager med til at stikke den 21-årige mand, mens de tre andre var med til at lede efter offeret og til at stå vagt, mens overfaldet fandt sted.

Overvågningsvideoer, der er kommet frem i retten, viser en mand, der har en konfrontation med offeret, hvorefter han løber ind og gemmer sig på lageret i SuperBrugsen.

Herefter ses fire maskerede mænd gå ind i butikken angiveligt for at lede efter den 21-årige mand, der senere blev stukket.

Ifølge anklager Luca Kowenicki har der været en fælles forståelse mellem de syv mænd om, at den 21-årige "fjende" skulle slås ihjel.

Han mener desuden, at tilknytningen til bandegruppen har spillet en rolle.

- Loyalitet og broderskab mellem hinanden har indflydelse på, hvor langt de er villige til at gå, siger han i retten.

De syv mænd er ud over bandeparagraffen tiltalt for forsøg på manddrab. Proceduren i sagen fortsætter torsdag ved Københavns Byret. Her skal de tiltaltes forsvarere blandt andet komme med bemærkninger til sagen.

Sponsoreret indhold