Krimi26. november 2020

21-årig afpresset: Fik pisk og pind i anus

Tre unge mænd er dømt i en grov afpresningssag mod en 21-årig mand
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rettenihorsens.jpg
 Foto: Norde Ernst Van/Ritzau Scanpix

Pisk, kvælning og en pind i anus. Det var nogle af de afpresningsmetoder, som en 21-årig mand blev udsat for af tre unge mænd, som han skyldte 20.000 kroner.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Afpresningen skete over fem episoder i januar 2020. Det hele startede med, at den 21-årige lånte 20.000 kroner af den ene af de dømte i sagen.

Gælden voksede sig hurtigt større, da den 21-årige ikke kunne betale tilbage. Først fik han en dummebøde på 80.000 kroner, hvorefter gerningsmændene hentede ham på hjemmeadressen og kørte ham ud til en sø.

Her blev han slået, sparket og banket med en plastikboks. Senere blev dummebøden hævet til 180.000 kroner.

Men det blev ikke den eneste tur til søen for den 21-årige. Fire gange blev han kørt ud til forskellige øde steder, hvor han blev udsat for særdeles grimme afpresningsmetoder.

Han blev strippet for sit tøj og pisket, sparket og trampet på, ligesom han fik stukket en pind op i sin endetarm uden på bukserne.

Gerningsmændende strammede hans hættetrøje til om halsen og gav ham et kanonslag i hånden, som de truede med at tænde med en lighter, som de brændte hans hænder med.

De tre gerningsmænd på henholdsvis 19, 20 og 24 år blev alle kendt skyldige i Retten i Horsens onsdag.

Dommerne lagde især vægt på den 21-åriges troværdige forklaring, teleoplysninger, DNA-beviser og Snapchat- og Messengerkorrespondencer samt vidneforklaringer.

Den 19-årige gerningsmand fik tre år og seks måneders fængsel. Den 20-årige fik tre år og tre måneders fængsel, og den 24-årige fik to år og seks måneders fængsel, da han kun var involveret i to af episoderne.

Den 20-årige blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt med indrejseforbud.

"Retten lagde vægt på karakteren, grovheden og antallet af episoder. De lagde også vægt på, at den 21-årige havde været i livsfare ved en kraftig, længerevarende omsnøring af halsen, samt de øvrige skader, han var blevet påført," lyder det fra anklager Tobias Engby.

Alle de tiltalte ankede dommen til Landsretten. De forbliver varetægtsfængslet.

Sponsoreret indhold