Krimi10. marts 2021

20-årig studerende død under optagelsesritual

Stone Foltz, en kun 20-årig universitetsstuderende fra Ohia, mistede på tragisk vis livet – angiveligt efter et særligt optagelsesritual, som inkluderer ydmygelse fra de andre i broderskabet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ev1olzwwgaytynq.jpg
 Foto: GoFundMe

I weekenden omkom den unge Stone Lotlz, efter at have været indlagt siden 4. marts.

Her har hans organer været holdt kunstigt i gang gennem flere dage, før han til sidst ikke kunne mere.

Han var blot 20 år gammel og netop startet anden årgang på Bowling Green State University i den amerikanske delstat Ohio.

Og den slags plejer i USA’s universitetskreds at betyde optagelse i de forskellige broder – eller søsterskaber, som eleverne driver. I Foltz tilfælde som medlem af Pi Kappa Alpha Fraternity.

Ifølge NBC News er det stadig uklart, nøjagtigt hvad der foregik på den skæbnesvangre dag den 4. marts, da optagelsesritualet fandt sted.

Samt nøjagtigt hvad der kostede den unge mand livet.

- Stone Foltz dødsfald er en tragedie. Han var en højt elsket søn, bror og barnebarn, skriver familiens advokat Sean Alto i en udtalelse.

Udsat for "hazing"

Den 20-åriges tilstand var kritisk, efter han angiveligt har deltaget i et såkaldt ”hazing”-ritual, som i hans tilfælde har involveret indtagelse af store mængder alkohol.

Det bekræfter skolen, som efterfølgende tager skarpt afstand fra optagelsesritualet.

Slår man ”hazing” op, vil man kunne læse, at det er en udbredt tradition blandt de amerikanske universiteters broderskaber og på campus.

Den inkluderer ofte gruppepres, ydmygelser, smerte og tvang. Et studie fra 2008 viste, at omkring 55 procent af de amerikanske studerende havde været udsat for en eller anden form for ”hazing” i forbindelse med deres studietid.

Langt størstedelen af dem kunne fortælle, at disse ritualer tog udgangspunkt i alkoholindtagelse, søvnmangel, ydmygelse, isolation eller seksuelle krænkelser og overgreb.

- Efterforskningen af optagelsesritualerne er komplekse og tager lang tid, fortæller familieadvokaten Sean Alto om undersøgelserne omkring den unge elevs død.

Disse er politiet stadig i gang med i samarbejde med skolen.

Pi Kappa Alphas hovedsæde i Memphis opfordrer alle implicerede til at hjælpe myndighederne i deres arbejde, ligesom de desuden har besluttet sig for at suspendere Bowling Green-afdelingen.

I mellemtiden overvejer de en permanent eksklusion af afdelingen og dens medlemmer fra broderskabet.

Sponsoreret indhold