Krimi17. december 2021

18 diskoteker dømt: Modtager bøder for karteldannelse

Diskoteker, der primært ligger i Jylland, har haft interne aftaler om, ikke at åbne nye steder i hinandens byer. Det er imod konkurrenceloven
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190812-163321-l-1920x1444we.jpg
 Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix

18 diskoteker og deres fælles indkøbsselskab idømmes bøder på op til 278.000 kroner for karteldannelse.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

De har haft aftaler om ikke at åbne filialer i hinandens byer eller inden for en radius af 20 kilometer fra hinanden. Nogle aftaler har stået på i over 15 år.

- Det er en meget grov overtrædelse af konkurrenceloven, da kartelaftaler skader forbrugerne, siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i pressemeddelelsen.

corona giver lave bøder

Det er indkøbsselskabet NOX Network samt 18 diskoteker, der hovedsageligt ligger i Jylland, der har erkendt lovovertrædelsen.

Overtrædelserne har fundet sted i perioder fra knap to år og op til 15 år. Bøderne er på mellem 28.000 kroner og 278.000 kroner.

Bøderne er lave sammenlignet med bøder for lignende overtrædelser, skriver styrelsen. Det skyldes, at de maksimalt kan udgøre ti procent af virksomhedens samlede omsætning i foregående år.

Det er derfor omsætningen i 2020, der er udgangspunktet for bødeniveauet. I løbet af året måtte mange diskoteker holde lukket på grund af covid-19.

Og så har det været en formildende omstændighed, at alle virksomheder selv har medvirket til at få opklaret sagerne.

historisk dom

Indtil videre er der tale om 18 selskaber, der har accepteret bøderne, men styrelsen skriver, at sagen omfatter yderligere diskoteker. Flere af disse sager er dog ikke blevet afsluttet endnu.

Det er første gang, at Konkurrencerådet selv udsteder bødeforlæg, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det var en ændring, der trådte i kraft 4. marts i år, med hvilken der medfulgte et nyt civilt bødesystem. Det har givet muligheden for at udstede bøder samt for at indbringe sager for en domstol.

Sponsoreret indhold