Krimi13. december 2022

To 17-årige tiltalt for brutalt overfald: Bankede mand til døde

De 17-årige skulle i marts 2022 have slået og skubbet manden i jorden og trampet på hans ansigt
17-årige tiltalt for brutalt overfald
Retten i Hillerød indleder tirsdag en sag om et brutalt overfald, der endte med at koste 52-årige Kim Hansen livet. (Arkivfoto)
 Foto: Politi.dk

En tidlig morgen i marts 2022 var en 52-årig mand på vej hjem fra byen, da han blev udsat for et brutalt overfald, der endte med at koste ham livet.

Tirsdag begynder Retten i Hillerød sagen mod to 18-årige, der er tiltalt for vold med døden til følge mod den 52-årige Kim Hansen.

Ifølge anklagen skete det brutale overfald på A.C. Hansensvej i Frederikssund omkring klokken halv seks om morgenen den 5. marts.

Den 52-årige blikkenslager boede i Frederikssund, og ifølge det regionale medie sn.dk var han på vej hjem efter en fejring af FCK's sejr over Randers.

Her tog han kontakt til to 17-årige drenge, som han mente, var i gang med noget mistænkeligt. Det fik ifølge politiet de to til at overfalde familiefaren.

Ifølge anklageskriftet slog og skubbede de flere gange til manden, indtil han faldt ned på jorden.

De 17-årige fortsatte volden og skal have trampet ham i ansigtet og på kroppen, hvilket medførte, at flere ansigtsknogler blev knust.

Kim Hansen blev erklæret død klokken 06.20.

Ekstra Bladet har berettet om, at en af de to 17-årige optog en video på en mobiltelefon forud for overfaldet.

På videoen følger de efter Kim Hansen, råber skældsord og skubber til ham, inden videoen stopper. I videoen går Kim Hansen ifølge mediet med en telefon ved øret, da han er i dialog med politiet.

Videooptagelser fra episoden har floreret på sociale medier, har Nordsjællands Politi oplyst.

I grundlovsforhøret efter anholdelsen af teenagerne gik anklagemyndigheden efter at få dem varetægtsfængslet for drab. Det valgte dommeren ikke at følge og fængslede dem i stedet for vold med døden til følge.

Vold med døden til følge er en mildere paragraf, og det er også den, de nu 18-årige mænd er tiltalt for. Strafferammen tillader en fængselsstraf på op til ti år.

De tiltalte har erkendt en mindre voldsudøvelse, men fortalte ved grundlovsforhøret, at det skete i selvforsvar.

Den ene af mændenes forsvarsadvokat oplyser, at han nægter sig skyldig. Den andens forsvarer har ikke ønsket at kommentere sagen.

Sponsoreret indhold