Krimi9. januar 2020

17-årige drenge dømt: Vold, buksevand og tissede på offer

To drenge fra Aarhus er blevet dømt for grov vold ved Retten i Aarhus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/retten_i_aarhus_fra_sidenfoto_stjyllands_politijpg.jpg
 Foto: Østjyllands Politi

To 17-årige drenge er ved Retten i Aarhus blevet idømt henholdsvis et år og et år og to måneders fængsel.

På gerningstidspunktet var den ene af drengene kun 16 år gammel. De to venner er blevet dømt for et helt umotiveret overfald på en 41-årig mand ved boldbanerne ved Langkjær Gymnasium.

De drenge gik hen til manden og begyndte at sparke efter ham. Den ene begyndte at tisse på hans ryg, mens den anden stak ham flere gange med kartoffelskræller i benet.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelse.

- Der er tale om et meget groft og helt umotiveret overfald mod en forsvarsløs person ved højlys dag, siger anklager Jakob Beyer.

Den 41-årige forsøgte at flygte fra stedet, men de to drenge overmandede ham og tildelte ham flere slag og spark.

Med en skrutrækker truede de manden til at tage bukserne af og lægge sig under en vandhane. Her tændte de to dømte for vandhanen og gav ham buksevand.

- Det er alvorlig, personfarlig kriminalitet, og derfor er jeg også tilfreds med, at retten så med så stor alvor på sagen, og at fommeren, på trods af deres unge alder, valgte at idømme dem begge en ubetinget fængselsstraf, siger anklager Jakob Beyer.

De filmede hele overfaldet på deres mobiltelefon. Videomaterialet blev brugt som bevis for overfaldet i retten.

Kendt af politiet

Det er ikke første gang, at de to drenge har begået kriminalitet. Og den ene af de to, der fik et år og to måneders fængsel blev også dømt for fem tilfælde af vidnetrusler, trusler og fornærmelig tiltale mod medarbejdere på de institutioner af, hvor han var anbragt.

Den yngste af de to drenge blev også dømt for overtrædelse af færdelsloven og røveri. 30. juli sidste år sad den dengang 16-årige dreng bag på en scooter og tømte en pulverslukker i hovedet på en anden 16-årig dreng, der kom gående på fortovet på Tilst Vestervej i Tilst.

Røveriet fandt sted den 8. september, hvor drengen stjal en hobbykniv i Bauhaus i Tilst og efterfølgende slog og sparkede den butiksdetektiv, der var fulgt efter ham ud af butikken.

De to har siddet varetægtsfængslet siden september og november sidste år. Begge modtog dommen og sidder forsat varetægtsfængslet på en institution.

Sponsoreret indhold