17-årig pige blev hjerneskadet: Nu er hendes veninde dømt

Foto: Ritzau Scanpix

Det var en ganske normal skoledag. I frikvarteret sidst på formiddagen var masser af unge gået udenfor på P-pladsen ved Vejlebrovej i Ishøj for at få lidt frisk luft.

Men noget gik helt galt, da en dengang 17-årig pige - med sin 19-årige veninde ved siden af i bilen - ville køre en bil til mekanikeren.

En anden 17-årig pige hoppede op og satte sig på bagsmækken af bilen, her blev den unge pige siddende selv efter, at bilen satte i gang.

Den 17-årige fører af bilen stoppede angiveligt flere gange op i forsøget på at få pigen væk fra bagsmækken. De forsøgte også at råbe, at hun skulle hoppe af. Men det nægtede teenageren på bilen.

  • - Hvis der sker dig noget, så er det ikke min skyld, råbte hun.

  • - Nej, nej – der sker ikke noget, svarede hun tilbage. 

Men det gjorde der, skriver sn.dk

Da bilen kørte hen over p-pladsen, røg pigen ned fra bilen og slog sit hoved i asfalten.

Her pådrog hun sig slemme skader på hjernen og var ifølge B.T. efterfølgende i livsfare. 

Vestegnspoliti satte gang i en stor efterforskning og rejste til sidst en tiltale mod pigerne i bilen for hensynsløs kørsel.

I går torsdag faldt dommen i den tragiske sag så. Det skriver sn.dk

Den i dag 20-årige pige, der dengang sad på passagersædet i bilen, blev frifundet. Men den i dag 19-årige fører af bilen blev kendt skyldig og fik en dom på 60 dages betinget fængsel.

Hun blev også frakendt førerretten i seks måneder.

Hun har nægtet sig skyldig igennem hele retssagen. Men retten i Glostrup lagde vægt på, at pigen ikke havde stoppet bilen, men altså valgt at køre videre vel vidende, at pigen sad på bagsmækken. Det skriver sn.dk videre.

Den 19-årige pige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen til Østre Landsret. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close