Krimi4. oktober 2023

16-årig pige er i koma efter overfald

Betjente bevogter teenagepige og har afskåret hende fra sin familie efter moralpolitiets angivelige overfald

En 16-årige iransk pige er endt i koma, efter at hun angiveligt blev overfaldet af landets såkaldte moralpoliti.

Det hævder ngo'en Hengaw.

Hændelsen med teenageren Armita Garawand fandt angiveligt sted på Shohada metrostation i hovedstaden Teheran søndag.

Iranske myndigheder har afvist ngo'ens udlægning af hændelsen og i stedet sagt, at Garawand besvimede på grund af sit lave blodtryk. Desuden var sikkerhedspolitiet ikke til stede, lyder det.

De iranske myndigheder har været i højt beredskab i forbindelse med den nylige etårsdag for Mahsa Aminis død.

22-årige Mahsa Amini mistede bevidstheden i det iranske moralpolitis varetægt og lå i koma i tre dage, inden hun døde 16. september 2022.

Hun blev anholdt, fordi hendes hijab ifølge myndighederne ikke dækkede håret godt nok. Moralpolitiet har af mange fået skylden for hendes død.

I året efter hendes død har der i Iran været nogle af de største protester mod landets præstestyre, siden det indtog magten efter en revolution i 1979.

Ifølge Hengaw har Garawand lidt store skader af det angivelige overfald. Efterfølgende har betjente haft hende under svær bevogtning på det hospital, hvor hun er blevet indlagt.

Familiemedlemmer eller venner er desuden angiveligt blevet nægtet adgang til at se hende.

Mindst 22.000 personer er blevet anholdt, og syv mennesker er blevet henrettet som følge af protesterne mod det iranske præstestyre i forbindelse med Aminis død.

Iransk lov, som er bygget på landets fortolkning af sharia, kræver, at kvinder dækker deres hår med en hijab og iklæder sig løstsiddende og lange klæder.

Det er moralpolitiets opgave at håndhæve loven.

Reglerne blev indført i forbindelse med den iranske revolution i 1979.

Da blev det eksisterende, sekulære styre omstyrtet og udskiftet med et islamisk præstestyre, som er baseret på sharialov.

Sponsoreret indhold