Krimi4. oktober 2022

15 personer er dræbt i fængsel i Ecuador

Siden februar 2021 er 400 fanger blevet dræbt i fængslet
15 er dræbt og 21 personer personer er såret efter uroligheder i et fængsel i Ecuador.
15 er dræbt og 21 personer personer er såret efter uroligheder i et fængsel i Ecuador.
 Foto: Karen Toro/Reuters/Ritzau Scanpix

Mindst 15 er blevet dræbt, og 21 andre er blevet såret under uroligheder i et af Ecuadors fængsler. Det oplyser embedsmænd i det sydamerikanske land.

Organisationen SNAI, som driver Ecuadors overfyldte fængsler, der huser omkring 35.000 fanger, siger, at taktiske enheder fortsætter operationer for at vinde kontrol over fængslet i den sydlige by Latacunga.

Latacunga ligger omkring 80 kilometer syd for hovedstaden Quito. Fængslet er et af landets største og har omkring 4300 indsatte.

Myndighederne har ikke været i stand til forhindre den brutale vold i fængslerne, som ofte involverer knivdrab, og som også har omfattet halshugning.

Menneskerettighedsgrupper har løbende kritiseret de indsattes forhold i landets fængsler.

Siden februar 2021 er 400 fanger blevet dræbt i fængslet. Det er sket under syv episoder med voldelige sammenstød i forbindelse med narkotikakriminalitet.

Ecuador grænser op til Colombia og Peru. Meget narkotika, der sendes til USA og Europa, passerer gennem landet.

I 2021 beslaglagde myndighederne i Ecuador 210 ton narkotika - fem for alt kokain.

Sidste år var der i Ecuador, som har 17,7 millioner indbyggere, en drabsstatistik på 14 per 100.000 indbyggere. Det var næsten fordobling i forhold til 2020.

I bestræbelser på at skabe bedre forhold i fængslerne har præsident Guillermo Lasso fået iværksat en optælling af indsatte i landets fængsler.

Kvinder i Ecuador demonstrerede i weekenden mod kvindedrab og mod vold i ægteskabet. Flere end 200 kvinder er blevet dræbt af deres partnere siden nytår i landet.

Sponsoreret indhold