13 børn mishandlet i årevis: Jordan Turpin afslører uhyggelige detaljer i nyt interview

De 13 børn var alle så underernærede, at deres udseende ikke stemte overens med deres alder.

De 13 børn var alle så underernærede, at deres udseende ikke stemte overens med deres alder.

Foto: Ritzau Scanpix

I januar 2018 blev 13 børn i alderen to til 29 år reddet fra et hus i Perris, Californien. Her havde deres forældre holdt dem indespærret og mishandlet dem i årevis.

Og nu tre år efter - i et hårrejsende interview - fortæller datteren Jordan Turpin om den skæbnesvangre aften, hvor det lykkedes hende at flygte fra huset og søge hjælp hos politiet.

Hun beskriver øjeblikket, hvor hun sneg sig ud af huset. Hun var bare 17 år gammel, og hun og hendes søskende var igennem så længe, de kunne huske, blevet tortureret af deres forældre, David og Louise Turpin.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Det var her i huset i Californien, at børnene blev udsat for et sandt helvede. Foto: MEGA 

I årevis var de blevet slået og holdt lænket i deres senge. 

Jordan Turpin fortæller i interviewet, at hun frygtede for sin og sine søskendes sikkerhed, og at det var den frygt, der i sidste ende fik hende til at flygte. Hun havde ellers altid været isoleret og havde derfor aldrig talt med en fremmed person før.

- Det var min eneste chance. Hvis der skete noget med mig, så ville jeg i det mindste dø, mens jeg forsøgte.

Før sin flugt lykkedes det den 17-årige pige, der var så tynd, at hun lignede en 10-årig, at få fat i en gammel telefon, som ikke kunne bruges til andet end at ringe 911. Så den aften sneg hun sig ud ad vinduet og ringede efter hjælp.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

"Mommy loves you" står der på den lille piges bluse, der var ikke meget kærlighed i den måde børnene blev behandlet. Foto: Ritzau Scanpix

- Hele min krop rystede, og da jeg holdt telefonen … kan jeg huske, at jeg ikke kunne ringe 911. Jeg kunne ikke få min tommelfinger til at trykke på knapperne, fordi jeg rystede så meget.

Alligevel lykkedes det den unge pige at ringe op, og lige så snart, der var en i den anden ende, der tog røret, tryglede hun om hjælp.

Hun kæmpede med at forklare sig, ordforrådet rakte ikke, og hun anede ikke, hvad familiens adresse var.

- Jeg havde vitterlig aldrig talt med nogen over telefonen før, forklarer den unge kvinde i dag.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

David Turpin blev idømt fængsel på livstid. Foto: MEGA

Det lykkedes alarmcentralen at finde Jordan Turpin ved hjælp af telefonens GPS, og en politibil blev sendt til stedet. Den unge pige fik besked på at vente ved et stopskilt.

- Jeg var så bange i det øjeblik. Jeg stod PÅ vejen, fordi jeg ikke vidste, hvad et fortov var. Man skal åbenbart være på fortovet, men det vidste jeg ikke, fordi jeg havde aldrig været derude.

Jordan fortæller, at hun var bange for, at hendes forældre ville vågne og opdage, at hun var væk.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Louise Turpin undskyldte hulkende til sine børn, da hun var blevet idømt fængsel på livstid med mulighed for prøveløsladelse efter 22 år. Foto: MEGA

- De ville være ligeglade med, at politiet var på vej. De ville bare dræbe mig på stedet.

Efter et kvarter ankom politibetjenten Anthony Colace. Også han fortæller i det nye interview om den uhyggelige aften.

Han troede til at starte med ikke på den unge piges historie, indtil hun viste ham billeder af sine søstre, der var lænket til deres senge.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

14. januar 2018 blev de to forældre anholdt og sigtet for omfattende misbrug og indespærring af deres 13 børn. Foto: Ritzau Scanpix. 

- De så meget triste og underernærede ud. De var blege. Da jeg så det billede, var jeg ikke i tvivl, mindes betjenten.

Han lagde også mærke til, at Jordan ikke kendte normale ord som ”blå mærker”, og hans kropskamera fra den aften afslører, at Jordan heller ikke kendte ordet ”skader”. Og hun kunne ikke stave sit mellemnavn, Elizabeth.

Den dag tog flere betjente på besøg i huset. Og her blev alle deres værste antagelser bekræftet.

Forældrene åbnede døren. Louise Turpin virkede forbavset og overraskede over, at politiet bankede på hendes dør. Og hun virkede uforstående over for, at der skulle være et problem i forhold til børnenes tilstand.

Den dag blev børnene reddet. Og i dag afsoner begge forældre en livstidsdom.

- Jeg så, at vi var så tætte på døden flere gange. Jeg frygtede for deres liv, fordi jeg så dem græde så mange gange, jeg følte bare, at jeg var nødt til at gøre det … Jeg ville bare gerne hjælpe alle.

Myndighederne troede i første omgang, at alle børnene i huset var under 18 år. Det viste sig dog, at syv af ofrene var over 18, og det ældste altså 29 år. 

Titstanden hos børnene var så alvorlig, at deres muskelmasse nærmest ikke eksisterede. Den 29-årige kvinde vejede bare 37 kilo, da hun blev reddet af myndighederne. 

I retten, hvor David og Louise Turpin sad på anklagebænken, kom det frem, hvordan børnene blev udsat for slag og kvælning, og kun var i bad én gang om året. 

Umiddelbart efter alle børn blev reddet, blev de tilbudt mad og drikke af politiet, fordi de ifølge flere medier gav udtryk for at være både sultne og tørstige.

I februar 2019 erkendte forældrene sig skyldige i tortur og årevis mishandling. 

- Jeg er ked af alt, jeg har udsat mine børn for. Jeg elsker dem så meget ... Jeg ser frem til den dag, hvor jeg kan se dem og kramme dem og fortælle dem, hvor ked af det jer er, sagde Louise Turpin i retten. 

Se første del af interviewet herunder: 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close