Krimi 25. maj 2019

13-årige Jayme gav rørende udtalelse: Nu er hendes kidnapper dømt

Amerikanske Jake Patterson blev fredag idømt den hårdeste straf for drabene på et forældrepar og kidnapningen af deres 13-årige datter tilbage i oktober. Inden dommen blev afsagt, kom den 13-årige pige med en hjerteskærende udtalelse
(Foto: Privat)

En af de mest chokerende drabs- og kidnapningssager fik fredag sin afslutning, da gerningsmanden – 21-årige Jake Patterson – modtog sin dom i en retssal i Wisconsin.

Den 21-årige mand var tiltalt for tilbage i oktober måned at have dræbt et forældrepar, inden han kidnappede forældrenes 13-årige teenager fra familiens hjem i Barron, Wisconsin.

Fredag modtog Jake Patterson så den hårdeste dom mulig: To gange livstid uden mulighed for prøveløsladelse for drabene på James og Denise Closs. Desuden blev han idømt 40 års fængsel for kidnapningen og indespærringen af parrets 13-årige datter, Jayme Closs.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Privat)

Jayme Closs fortalte via sin advokat, at hun i dag er meget mærket af sine prøvelser. Foto: MEGA

Inden dommeren afsagde dommen, fortalte Jayme om sine rædsler i en udtalelse, der blev læst op af hendes advokat i retten:

- Jake Patterson tog mange ting fra mig, som jeg elskede. Det gør mig mest ked af det, at han tog min mor og far. Jeg elskede at gå ud med venner. Jeg elskede at gå i skole. Jeg elskede at danse. Han tog alle disse ting fra mig også. Det er hårdt for mig at gå rundt blandt andre.

I udtalelsen tilføjede Jayme via sin advokat, at Jake Patterson ”skulle forblive spærret inde for altid”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Gerningsmanden Jake Patterson (i orange dragt) under en af de første afhøringer efter anholdelsen. Foto: MEGA

Også Jake Patterson gav en udtalelse, før han blev dømt.

- Jeg ville gøre alt, absolut alt, for at kunne gå tilbage og ændre, hvad jeg gjorde. Jeg ville dø. Jeg ville gøre alt for at bringe dem tilbage, forsøgte han sig, inden dommeren idømte ham den hårdeste mulige dom i retten i Wisconsin.

Jayme Closs var kidnappet i 88 dage, før det i januar lykkedes den 13-årige pige at flygte fra den afsidesliggende hytte, hvor Jake Patterson havde holdt hende fanget i næsten tre måneder.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Privat)

Jayme Closs overlevede ifølge politiet på grund af "ren viljestyrke". I dag får hendes kidnapper sin dom. Foto: MEGA

FORSVANDT UD I DEN BLÅ LUFT

Den tragiske drabs- og kidnapningssag tog sin begyndelse 15. oktober sidste år, da alarmcentralen i Wisconsin modtog et alarmerende opkald fra familiens hjem.

Ingen i røret sagde noget, kun en svag stemme kunne høres i baggrunden.

Politiet blev så mistænksomme over alarmopkaldet, at man sendte en patrulje til huset.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Indenfor blev betjentene mødt af et drabeligt syn.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Jennifer Smith)

Jayme Closs sammen med et familiemedlem efter sin befrielse. Foto: Privat

Husets to beboere – et ægtepar ved navn Denise, 46, og James Closs, 56, – lå døde i huset. Skudt og dræbt på koldblodig vis.

Familiens 13-årige datter Jayme Closs var som sunket i jorden – og politiet mistænkte hurtigt, at den unge skolepige var blevet kidnappet. Politiet fandt efterfølgende beviser i familiens hjem samt i alarmopkaldet, som bekræftede, at den 13-årige pige var hjemme den pågældende nat.

HUNDELUFTER SLOG ALARM

 

De kommende tre måneder ledte man med lys og lygte efter pigen.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Huset hvorfor Jayme blev kidnappet og forældrene myrdet. Foto: MEGA

Først 11. januar – over tre måneder senere – blev Jayme fundet i live og en mistænkt – der senere blev identificeret som Jake Patterson – blev anholdt, sigtet og senere tiltalt.

Det var en hundelufter, der spottede Jayme lidt uden for byen Gordon. Gordon ligger omkring 100 kilometer fra Jaymes hjem, hvorfra hun forsvandt 15. oktober.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Hundredvis af frivillige ledte i månedsvis efter den unge pige. Foto: MEGA

Hundelufteren ilede herefter hen til et nabohus, hvor hun panisk bad naboen om at ringe til alarmcentralen. Jayme blev hastet på hospitalet og senere genforenet med familiemedlemmer.

Efter sin befrielse fortalte unge pige efterforskerne, hvordan hendes forældre blev myrdet, og hun selv blev kidnappet.

KIDNAPPET FRA BADEKARRET

Jayme fortalte, at hun vågnede midt om natten, fordi familiens hund gøede.

Hun vækkede sine forældre, og hendes far gik ned fra førstesalen, hvor han blev mødt gerningsmanden - den 21-årige Jake Patterson fuldstændig klædt i sort og bevæbnet med en pistol.

Gerningsmanden havde tvunget sig adgang ved at skyde hoveddøren i stykker.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Privat)

Politiet fattede hurtigt mistanke til, at Jayme Closs var blevet kidnappet. Foto: MEGA

Jayme og hendes mor løb ind på badeværelset, hvor de gemte sig i badekarret.

- Jayme fortalte, at hun hørte skud og vidste, at hendes far var blevet dræbt, stod der i hendes afhøring ifølge Fox News.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Området, hvor Jayme Closs, blev holdt fanget i 88 dage. Foto: MEGA

Hendes mor ringede 911, men smækkede på, da gerningsmanden fandt deres gemmested. Alarmopkaldet, der varede 48 sekunder, var dét, der i sin tid ledte myndighederne på sporet af den tragiske drabs- og kidnapningssag.

Gerningsmanden tvang herefter Jaymes mor til at putte tape over Jaymes mund, hvorefter han skød moderen i hovedet med ét dræbende skud i hovedet, mens hun og datteren gemte sig i badekarret.

Herefter blev den unge pige tvunget ind i gerningsmandens bagagerum i bilen, hvorefter han hastede fra stedet.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Hytten, hvor Jayme Closs blev holdt indespærret i 88 dage. Foto: MEGA

Jayme har fortalt, at hun hørte politisirener, da de forlod stedet - men politiet nåede altså ikke frem i tide, og det lykkedes Jaymes kidnapper at holde hende fanget i 88 dage.

NØJE PLANLAGT

Jake Patterson blev efterfølgende sigtet og tiltalt drab på begge Jaymes forældre og for at have kidnappet pigen. Han fortalte efter sin anholdelse, at han nøje havde planlagt at kidnappe pigen, som han ikke havde en relation til og end ikke vidste, hvad hed.

Gerningsmanden besluttede sig allerede for at kidnappe 13-årige Jayme, da han ved et tilfælde så hende stige om bord på en skolebus.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Gerningsmanden Jake Patterson får i dag sin dom. Foto: MEGA

Herefter planlagde han nøje, hvordan kidnapningen skulle finde sted. Han besøgte familiens hus to gange før forbrydelsen, men var blevet skræmt væk som følge af lys og "nogle", der gik rundt udenfor.

- Jeg skød ham i hovedet for at være sikker på, at han døde. Jeg havde besluttet mig for at dræbe alle, der stod i vejen, har Patterson fortalt politiet.

Han modog sin dom fredag.

 

Sponsoreret indhold