Krimi12. maj 2024

13-årig pige blev kidnappet i Kirkerup: Her skete det

I disse dage stjæler de flotte solsikker al opmærksomheden på en idyllisk landevej i vestsjællandske Kirkerup – for et år siden var området gerningsstedet, hvor en 13-årig pige blev bortført og efterfølgende holdt fanget i 27 timer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sagen mod en 33-årig mand, der er mistænkt for blandt andet at dræbe Emilie Meng, går nu i gang. Her kan du se, hvilke tre vigtige steder sagen kommer til at handle om.
 Video: Saad Ahmad/Patrick E. Nielsen

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en fortrolig mail til journalisterne på patrick@sh.dk

En 13-årig pige kom 15. april sidste år kørende på Esholtevej i Kirkerup ved Slagelse omkring klokken 11.45, da en bil pludselig og "på en særlig hensynsløs" måde kørte ind i hende bagfra.

Men her stoppede pigens rædsler langt fra – politiet mener, at en nu 33-årig mand efterfølgende tvang pigen ind i sin bil, hvorefter han udsatte hende for særdeles voldsomme overgreb de næste 27 timer. Det viser anklageskriftet i sagen, som SE og HØR er i besiddelse af.

Politiet arbejder ved hus på Fladholtevej i forbindelse med eftersøgningsindsatsen omkring Kirkerup syd for Slagelse søndag den 16. april 2023. Politi og andre leder efter den 13-årige pige, der blev meldt savnet lørdag. Pigen var ude og dele aviser ud, men vendte ikke tilbage.
Det var her på Esholtevej i Kirkerup, at politiet fandt frem til den 13-årige piges cykel, mobiltelefon og taske, som var blevet smidt i vejkanten. Siden startede en af Danmarkshistoriens største kriminalsager, som starter tirsdag ved Retten i Næstved. På billedet ses politiets teknikere arbejde på gerningsstedet.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Tirsdag 14. maj tager Retten i Næstved hul på straffesagen mod den mistænkte i sagen, som også er tiltalt for at have slået 17-årige Emilie Meng ihjel tilbage i 2016. Han erkender delvist bortførslen af den 13-årige, mens han nægter resten af sagens forhold, der også handler om et forsøg på at bortføre en 15-årig efterskolepige.

Forud for den længe ventede retssag har SE og HØR besøgt gerningsstedet, hvor den 13-årige pige i fjor blev bortført fra.

SE VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN

I april sidste år tonede de nærtliggende marker frem fuldstændigt blanke og tomme, mens de afblomstrede træer rundt om gerningsstedet afspejlede den tragiske situation, som havde udspillet sig på stedet kort før politiets ankomst.

Få dage inden første retsdag i sagen ser der fuldstændig anderledes ud på gerningsstedet, hvor den 13-årige pige kørte på sin avisrute, da hun ifølge politiet blev påkørt og efterfølgende kidnappet.

I modsatte side af blomsterhavet blev pigens cykel, mobiltelefon og taske fundet efterladt, hvilket for alvor fik politiet til at slå alarm – noget var helt galt.

De næste 27 timer var hele Danmark på den anden ende, mens befolkningen time efter time kunne følge med i, hvordan politiet arbejdede intensivt på sagen.

Dagen efter var politiinspektør Kim Kliver klar til at meddele offentligheden på et pressemøde, at politiet frygtede det værste, men kort inden begyndelsen blev pressemødet udsat. Den 13-årige pige var blevet fundet i live i et hus i Svenstrup ved Korsør.

Siden har efterforskningen af den nu 33-årige tiltalte ledt til flere alvorlige anklager – politiet mener nemlig, at han står bag drabet på teenageren Emilie Meng, som forsvandt fra Korsør i sommeren 2016 – hun blev fundet dræbt et halvt år senere på juleaftensdag.

Der er afsat 18 retsdage til behandlingen af sagskomplekset ved Retten i Næstved – der forventes at falde dom i slutningen af juni.

SE og HØR følger sagen fra start til slut

Sponsoreret indhold