Krimi12. april 2024

12-årig stak veninde med 19 knivstik: Nu er der nyt

Den dengang 12-årige Morgan Geyser, der stak sin veninde med adskillige knivstik, bliver ikke udskrevet fra det psykiatriske hospital, hvor hun er tvangsindlagt til behandling
Den dengang 12-årige Morgan Geyser, der stak sin veninde ihjel med adskillige knivstik, bliver ikke udskrevet fra det psykiatriske hospital, hvor hun er tvangsindlagt til behandling.
Den dengang 12-årige Morgan Geyser, der stak sin veninde ihjel med adskillige knivstik, bliver ikke udskrevet fra det psykiatriske hospital, hvor hun er tvangsindlagt til behandling.
 Foto: Privat

Lørdag den 31. maj 2014 blev to piger anholdt i Waukesha, Wisconsin.

Pigerne – Anissa Weier og Morgan Geyser – var blot 12 år gamle, men havde netop begået en handling, der sendte chokbølger gennem den amerikanske delstat og resten af landet.

Pigerne havde lokket deres jævnaldrende veninde, Payton ”Bella” Leutner, ud i en park, leget skjul med hende – for så få øjeblikke senere at stikke hende halvt ihjel 19 gange med en medbragt køkkenkniv.

Overfor politiet forklarede pigerne, at de ville ære og imponere ”Slender Man” – en fiktiv gyserfigur skabt af en internetbruger i 2009. Pigerne troede, at de ville blive ”proxies” eller Slender Mans følgere, hvis de slog deres veninde ihjel. Bagefter ville de flytte ud til ham i hans slot i skoven og langsomt blive forvandlet til små ”mini-monstre”.

Pigernes forklaring – og ikke mindst udåd – rystede USA, for hvad kunne få tilsyneladende ”normale” piger til at forsøge at begå det værst tænkelige for at ære og imponere noget, de vidste ikke fandtes?

Sagen har nu nået fået et nyt kapitel.

Den i dag 21-årige Morgan Geyser bliver ikke udskrevet fra det psykiatriske hospital i Wisconsin. Morgan Geyser har ellers forsøgt at blive udskrevet, men man vurderer, at den unge kvinde stadig er til fare - bare for sig selv og for andre.

Det skriver News.

Hun har været indlagt på det såkaldte Winnebago Mental Health Institute, siden hun i 2017 blev erklæret psykisk syg for drabsforsøget. Hun undslap dermed fængselsstraf, men blev i samme ombæring idømt en behandlingsdom på 40 år på det psykiatriske hospital.

SE og HØR genfortæller her hele den ufattelige historie

Bella og Morgan var bedste veninder og havde været det, siden de begge gik i 1. klasse. De hyggede og legede ofte sammen – og ringede til hinanden hver aften for at sladre om drenge og dumme lærere.

I dag, fredag den 30. maj 2014, hyggede de også.

Det var Morgans 12 års fødselsdag, så hun havde naturligvis inviteret sin bedste veninde til py-party. Morgan havde også inviteret en anden veninde, Anissa.

I skolen var Anissa ”outsideren”, hende der ikke rigtig havde nogen venner. Morgan var den fantasifulde, hende der opdigtede sine egne, skøre historier. Bella var klart den mest sociale og livlige piger af de tre.

Anissa var ikke så gode venner med Bella endnu.

Men de tre piger fik alligevel en sjov aften, hvor de pjattede rundt nede i byens skaterpark, før at de til sidst gik hjem til Morgan og faldt i søvn på hendes værelse.

https://imgix.seoghoer.dk/1_69.jpg
Fra venstre: Morgan Geyser og Anissa Weier.
 Foto: Waukesha Police Department

Dagen efter legede pigerne videre, de klædte sig ud og grinede og pjattede. Morgan spurgte sin mor, om de måtte fortsætte legen udenfor. Det måtte de – og pigerne satte kursen mod David’s Park.

Morgan og Anissa sakkede bevidst bagud. Det var på det tidspunkt, Morgan trak til side i sin sort-hvide jakke og viste Anissa, hvad hun havde medbragt fra køkkenet: En kniv. Sådan en kniv man bruger til at skære grøntsager og frugt med.

Anissa og Morgan kiggede længe hinanden i øjnene.

- Jeg tænkte ”Åh Gud, nu skal det virkelig ske”, forklarede Anissa senere politiet, efter at hun var blevet anholdt for at have stukket sin veninde halvt ihjel med 19 knivstik.

David’s Park er en grøn oase midt i Waukesha, fyldt med træer og bænke hist og her. Parken er det perfekte sted at lege skjul.

Og det var også dét, de tre piger skulle, troede Bella.

Morgan begyndte med at tælle, og Bella og Anissa gemte sig. Det var her, at Anissa første gang forsøgte at tackle Bella, men hun kunne ikke holde hende nede. Morgan gav Anissa kniven, men Anissa rakte den tilbage og sagde, at hun ikke kunne gennemføre det, fordi Bella ”skreg for meget”.

- Jeg gør det ikke, før du siger, at jeg skal gøre det, sagde Morgan.

Anissa begyndte at gå væk, men hun nåede ikke mere end halvanden meter, før at hun stoppede op og vendte sig mod Morgan og Bella.

- Vær ikke bange, jeg er bare en lillebitte mis, udbrød Morgan, inden hun hev fat i Bella og stak hende 19 gange.

Køkkenkniven ramte hende i både armene og benene, men punkterede også hendes mave, hendes lever, og hendes bugspytkirtel blev flænset. Kniven missede med millimeter en stor blodåre nær Bellas hjerte.

Morgan og Anissa beordrede deres hårdt sårede veninde til at blive liggende, inden de selv forsvandt.

De vaskede deres hænder på et toilet i et indkøbscenter, hvorefter at de vandrede rundt i byen. De havde gået rundt i et par timer, før de blev stoppet af en politibil.

Der gik ikke mange dage, før at pigerne endte på forsiden af landets aviser. Sagen blev kendt som ”Slender Man”-sagen, for under politiafhøringerne løftede pigerne sløret for, hvorfor de angreb deres veninde.

Både Morgan og Anissa fortalte politibetjentene, at de ville dræbe deres veninde for at ære og hylde en mystisk og fiktiv gyserfigur kaldet ”Slender Man”.

https://imgix.seoghoer.dk/3_41.jpg
Det originale foto af "Slender Man" fra 2009 - skabt af en internetbruger

Figuren var skabt af en internetbruger tilbage i 2009 og optræder hyppigt i gyserhistorier, videoer og på uhyggelige sider på internettet.

Slender Man er en mystisk og unaturlig høj og slank figur, altid klædt i sort jakkesæt og med et hvidt klæde stramt ud over hele ansigtet.

De to piger var aktive brugere af hjemmesiden Creepypasta Wiki, hvor de delte gyser-, horror- og mareridtshistorier. Og det var herigennem, at de lærte Slender Man at kende. De blev betaget af ham.

Anissa og Morgan fortalte betjentene, at de ville blive ”proxies” eller Slender Mans følgere, hvis de slog deres veninde ihjel. Bagefter ville de flytte ud til ham i hans slot i skoven og langsomt blive forvandlet til små ”mini-monstre”.

Anissa fortalte, at det var hende, der introducerede Morgan til Slender Man omkring oktober 2013. Pigerne blev begge dybt betaget og læste mere og mere om den fiktive figur. Imens udviklede deres venskab sig. Ifølge nogen tæt på sagen var pigernes venskab ikke seksuelt. Men venskabet var som en affære: Farligt, spændende, forkert. De udfordrede hinanden og forsøgte at imponere hinanden.

Da de planlagde, at de ville dræbe deres veninde, var der derfor ingen vej udenom. For ellers var man ikke rigtige veninder.

- Jeg ville ikke gøre Anissa vred. Det er svært nok at få venner. Jeg ville ikke miste nogen over noget som dette, fortalte Morgan efterfølgende efterforskerne.

Efter angrebet lykkedes det en hårdt såret Bella at kravle ud på en cykelsti, hvor hun blev fundet af en forbipasserende cyklist. Hun blødte voldsomt, men var ved bevidsthed, da ambulancen kom. Hun blev sendt direkte på operationsbordet, hvor lægerne brugte de næste seks timer på at stabilisere hende. Hun overlevede med nød og næppe overfaldet.

Imens strejfede pigerne omkring i byen. Selv om de vidste, at de ville forsøge at myrde deres veninde, havde de pakket forbavsende lidt i deres tasker.

Lidt vand og müslibarer. Anissa havde også medbragt nogle gamle familiefotos.

https://imgix.seoghoer.dk/4_30.jpg
Både Morgan og Anissa troede, at de ville blive Slender Mans følgere, hvis de myrdede deres veninde.

Begge piger blev efterfølgende placeret i et ungdomsfængsel. Deres forsvarsadvokater fastholdt begge, at pigerne var ”ikke skyldige”, fordi forbrydelserne blev begået, mens de var blot 12 år. I den alder er man stadig et barn, og man forstår ikke til fulde, hvilke konsekvenser ens handlinger har, lød forsvarernes forklaring.

I forbindelse med sagen blev Morgan indlagt på et psykiatrisk hospital. Psykiaterne overvågnede hende 24 timer i døgnet og diagnosticerede hende med en tidlig form for skizofreni.

Man konkluderede, at hun allerede som 3-årig begyndte at få vrangforestiller og høre og se ting, der ikke fandtes. Morgans forsvarer forsøgte at få sagen mod hende droppet, fordi hun var sindssyg. Dog uden held.

Loven i Wisconsin betød, at begge piger blev tiltalt efter en ”voksen” paragraf og overlagt mordforsøg.

Det kommende år – 2015 – var der talrige forsøg fra pigernes forsvarsadvokater for at få tiltalen ændret, men det lykkedes dog ikke.

Anissa Weier endte med at erklære sig skyldig blev idømt en behandlingsdom på et psykiatrisk hospital. Hun blev løsladt i september 2021. Hendes veninde, Morgan Geyser, modtog en hårdere dom på 40 års indlæggelse. Hun er altså stadig for farlig og derfor bag lås og slå.

Sponsoreret indhold