Krimi31. marts 2021

12-årig dreng lavede uhyggelig TikTok-Challenge: Nu er han hjernedød

En 12-årig dreng fra Colorado i USA er angiveligt blevet hjernedød, efter han deltog i den såkaldte ”Blackout-Challenge” på det sociale medie TikTok.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-03-31_kl._09.25.21.png
 Foto: Privat

12-årige Joshua Haileyesus blev 22. marts fundet bevidstløs på badeværelsesgulvet i familiens hus i Colorado af sin tvillingebror.

Joshua Haileyesus havde forinden angiveligt brugt et snørebånd i den såkaldte ”Blackout-Challenge” på TikTok, hvor folk kvæler sig selv, indtil de mister bevidstheden.

Det skriver flere medier herunder The Sun.

Den unge dreng blev senere erklæret hjernedød, og ifølge Fox 19 har familien fået besked på at sige farvel til deres elskede 12-årige.

- Han er en kriger. Jeg kan se, at han kæmper. Jeg beder for ham hver dag, sagde Joshuas far ifølge mediet.

 • - Jeg er bare sønderknust over at se ham ligge i den seng.

Drengens forældre fortæller, at han ofte brugte de sociale medier, hvilket havde givet ham nye interesser indenfor madlavning, at spille guitar og skuespil. Han blev udsat for de positive ting ved de sociale medier, men også den mørke slagside.

 • Det her er noget som børn skal lære, fordi det her er serøst, siger faren til The Denver Channel.

 • - Det er ikke en joke. Og man bør opføre sig med de sociale medier, som om nogen holder en pistol i hånden. Det er så farligt, de er.

 • ”Blackout-challengen” har trendet på sociale medier herunder TikTok.

  Joshuas familie håber nu, at deres historie kan hjælpe andre med at tale om den potentielle risiko, der kan være ved de udfordringer og lege, der er på de sociale medier.

  - Jeg betaler prisen lige nu. Jeg lever i det, og jeg ville hade, at andre forældre skulle gennemgå dette, siger drengens far.

  Mandag samledes en stor gruppe af drengens venner og familie ved hospitalet i Colorado for at bede for et mirakel.

  Sponsoreret indhold