Krimi 7. september 2021

12-årig dræbt på tankstation: 22-årig rapper fremviste gerningsvåben i musikvideo

Et AK47-gevær, der angiveligt blev brugt til drab på 12-årig i Sverige, kan ses på en rapvideo med tre mænd
Arkivfoto: Ali Lorestani/TT/Ritzau Scanpix

En musikvideo fra sidste år har tirsdag bidraget til, at tre mænd er blevet dømt for grov overtrædelse af våbenloven i Sverige.

De tre mænd, der alle er i 20'erne, er således blevet idømt fængselsstraffe efter at have optrådt med flere våben i videoen.

Det drejer sig om en pistol, en maskinpistol og et AK47-gevær.

Særligt sidstnævnte våben er interessant. Det menes nemlig at være gerningsvåbenet i en opsigtsvækkende sag fra sidste år. Her blev en 12-årig pige skudt og dræbt på en tankstation i Sverige.

I forbindelse med efterforskningen af den sag fandt politiet en mobil, hvor det fandt billeder fra indspilningen af musikvideoen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Senere lykkedes det at få fat i råmaterialet fra optagelserne. På den måde kunne politiet identificere de tre mænd, der er 22, 26 og 29 år.

Den 22-årige mand er rapper, og det var hans video, der blev indspillet. Han er blevet idømt fire års fængsel. Den 26-årige er idømt fem år og seks måneders fængsel, og den 29-årige har fået et år og to måneders fængsel.

Foruden AK47-geværet ses også en hvid Audi i videoen. Bilen menes også at have været anvendt i forbindelse med drabet på den 12-årige.

Politiet har tidligere slået fast, at den dræbte pige ikke var udset som mål. Hun blev offer for en konflikt mellem to kriminelle netværk.

Den 29-årige, der er blevet dømt tirsdag, bliver efterforsket i drabssagen.

/ritzau/TT

Sponsoreret indhold