Krimi11. juli 2021

12-årig dræbt: 15-årig lokkede ham ind i skoven og stak ham ihjel

En 15-årig dreng er blevet fundet skyldig i mordet på en 12-årig dreng
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-07-07_kl._12.56.10.png
 Foto: Privat

En 15-årig dreng stak brutalt et 12-årigt barn ihjel i december sidste år i en skov i Boston i Lincolnshire i England.

I retten blev det fortalt, at de to havde mødt hinanden i forbindelse med en udveksling af stoffer, hvor ofret havde en kniv med der til al rædsel blev vendt mod ham selv.

Retten har dog tidligere i sagen fået fortalt, at den 12-årige Roberts blev lokket ind i skoven af den 15-årige, som han betragtede som sin ven, efter de to havde skrevet på Facebook.

Roberts blev her udsat for et "barbarisk" og "brutalt langt angreb", før han blev efterladt død. Hans lig blev fundet dagen efter klokken 10.

Den 12-årige dreng blev fundet stukket gentagede gange i halsen, brystet, maven og hovedet med så stor voldsomhed, at knivbladet knækkede og blev siddende i det 12-årige offers kranium.

I retten er det videre kommet frem, at den 15-årige morder forsøgte at amputere offerets hånd.

Efter det uhyggelige drab skulle den 15-årige have sendt beskder på Facebook til andre venner, hvor han indrømmede "at noget gik galt" og at "det ikke var meningen, at det skulle ske på den måde".

Teenageren påstod i retten, at Roberts havde taget kniven med til stedet og at han "mistede kontrollen", da den 12-årige forsøgte at stikke ham.

Det afviste retten og konkluderede i stedet, at den 15-årige må have været "motiveret af vrede og ville afstraffe den nu afdøde mere end, at han mistede selvkontrollen".

Under den tre uger lange retssag kom det også frem, at anklageren havde en samling af knive i sit soveværelse og var blevet smidt ud af sin skole for at tage en kniv med.

Midtvejs erkendte teenageren dog alligevel uagtsomt manddrab men nægtede drab.

Ofret blev fundet i skoven kun få dage før sin 13 års fødselsdag.

Sponsoreret indhold