Krimi11. september 2022

11. september: Her er amatørvideoen, der chokerede HELE verden

I denne weekend er det præcis 21 år siden, at en hel verden blev efterladt i lige dele chok og sorg over terrorangrebet i USA. Særligt én video fra terrorangrebet sendte chokbølger gennem hele verden
To kvinder filmede det gruopvækkende angreb på New York. 
To kvinder filmede det gruopvækkende angreb på New York.
 Foto: YouTube

OBS! Vi advarer om, at videoen indeholder grafisk indhold.

Der findes utallige videoer af angrebet mod World Trade Center 11. september 2001.

Chokerede borgere i New York City havde kameraerne fremme, da to passagerfly bragede ind i byens ikoniske tårne.

Men særligt én video chokerede en hel verden.

Videoen blev optaget af to amerikanske piger, der studerede på byens universitet og som boede på et kollegie ikke langt fra de to tårne.

De to kvinder blev ufrivilligt vidne til det værste terrorangreb i USA's historie – og de fangede hele det ubegribelige og ufattelige angreb på videokamera.

Billeder som disse blev et symbol på rædslerne 11. september 2001.
Billeder som disse blev et symbol på rædslerne 11. september 2001.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den unge studerende Caroline Dries begyndte at filme, efter at det første fly – American Airlines Flight 11 – bragede ind i det nordlige tårn klokken 8:46.

På videoen kan man høre de to studerende tale om dét, de først antager måtte være en forfærdelig ulykke.

De to piger diskuterer også på videoen, om de faldende objekter mon er stole og møbler – eller måske mennesker. Det viste sig sidenhen, at det var mennesker, der sprang i døden, som de to studerende havde filmet.

Det var først klokken 9:03 – eller omkring to minutter og fem sekunder inde i videoen – at pigerne til deres store rædsel finder ud af, at deres by er under angreb.

Her brager det andet fly – United Airlines Flight 175 – ind i det sydlige tårn, og pigerne skriger i lige dele chok og vantro.

Et tredje fly styrtede ind i Pentagon, mens et fjerde fly styrtede ned på en mark nær Shanksville, Pennsylvania. I alt døde 2.977 uskyldige under terrorangrebet 11. september 2001, mens over 6.000 blev såret.

Du kan se pigernes video herunder. Vi gør opmærksom på voldsomme scener.

Sponsoreret indhold