Krimi19. september 2023

11-årige Oscar blev voldtaget af klassekammerat – alligevel skal han blive i klassen

En svensk dreng blev voldtaget af sin klassekammerat i frikvarteret. Selv om drengen nu er rædselsslagen for at komme i skole, vil skolen ikke sørge for, at han og gerningsmanden ikke skal gå i samme klasse
En 11-årig dreng blev voldtaget af en klassekammerat i skolen – alligevel vil skolen ikke flytte gerningsmanden til en anden klasse.
En 11-årig dreng blev voldtaget af en klassekammerat i skolen – alligevel vil skolen ikke flytte gerningsmanden til en anden klasse. Dette billede har ikke noget med den pågældende sag at gøre.
 Modelfoto: Colourbox

Tilbage i februar fik Oscars mor et opkald fra sønnens skole. Der var sket noget i et frikvarter, og læreren bad hende om at komme til en samtale senere på dagen.

Her forklarede læreren, at 11-årige Oscar dagen forinden var blevet voldtaget af en klassekammerat i et frikvarter.

– Det er den værste samtale, jeg har haft i mit liv, siger moren til det svenske medie Expressen.

Voldtægten blev meldt til politiet, men fordi gerningsmanden er under 15 år, bliver han ikke retsforfulgt. Det var derfor op til skolen at beslutte, hvad der skulle ske. Indledningsvis bortviste de drengen, hvilket beroligede 11-årige Oscar.

Men en dag vendte den unge gerningsmand tilbage i skole – og nu er 11-årige Oscar rædselsslagen for at komme i skole.

– Jeg genkender ikke min dreng efter det, der skete. Han plejede at være så fuld af liv. Nu har han mareridt og panikanfald. Han viser symptomer, der ligner PTSD, siger Oscars mor til Expressen.

På grund af det voldsomme oplevelser er hendes søn nu mest hjemme i stedet for at komme i skole.

– Min dreng nægter at gå i skole efter det, der skete. Men skolen lytter ikke. De truer med at melde mig til socialforsorgen, fordi han er blevet hjemmepasser, siger Oscars mor.

Før skolestart havde moren et ønske med skolen, hvor hun bønfaldt skolen om at flytte den mistænkte dreng til en anden klasse. Det ville de dog ikke gå med til.

I stedet er det nu lavet sådan, at Oscar er i skole to timer om dagen. Her sidder han i et andet rum, så han slipper for at møde sin gerningsmand. Oscars mor er desuden med i skolen i de to timer.

Oscars mor fortæller til Expressen, at hun har mistet tilliden til skolen:

– Jeg stoler ikke på, at skolen kan beskytte og sikre mit barn. Jeg føler, at jeg skal være der for min dreng. Så han kan gå i skole uden at skulle være bange.

Den pågældende skole ønsker ikke at kommentere sagen. De henviser i stedet til uddannelsesdirektøren i kommunen.

Sponsoreret indhold