Krimi25. september 2020

11-årig skoleelev forsøgte at hænge sig: Flere elever så på

En elev på Lindehøjskolen i Herlev forsøgte i går at begå selvmord. Mens var flere af hans skolekammerater vidner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20140502-123616-5-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Midt i frikvarteret på en folkeskole i Herlev, fandt der torsdag en grusom episode sted.

En kun 11-årig dreng, som gennem længere tid er blevet mobbet af en lille gruppe drenge på skolen, forsøgte i går at tage sit eget liv ved hængning i området omkring skolen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Selvmordsforsøget blev lykkeligvis afbrudt, men det skete mens flere børn så på.

Efterfølgende blev flere af børnene angiveligt sendt hjem, uden forældrene fik besked om den voldsommen hændelse.

I et brev til forældrene oplyser lederen Ethan John om episoden, som han beskriver som værende én, hvor ”et barn har forsøgt at gøre skade på sig selv”.

”Der er tale om en alvorlig hændelse, som berører de involverede dybt, og som skolen tager meget alvorligt. Der blev reageret hurtigt og og taget hånd om barnet, som nu er hjemme hos sine forældre. Skolen og kommunens kriseberedskab har i dag talt med de direkte involverede, og der tages hånd om både elever, forældre og ansatte, står der i brevet, som Ekstra bladet er i besiddelse af.

Opfordret til at hænge sig

En af forældrene, Hanne Bjørn-Klausen, fortæller til Ekstra Bladet, at hun er i chok over den tragiske sag, og at hun ikke har sovet hele natten.

Ifølge hende har mobningen stået på i meget lang tid, men den kulminerede med deciderede opfordringer til selvskade i går.

- Mobningen eskalerede i går med nogle meget grove verbale overfald, hvor drengen blev opfordret til at gøre skade på sig selv, hvilket ulykkeligvis skete, og hvor der lykkeligvis blev grebet ind, fortæller hun.

Andre forældre fortæller, hvordan de er rasende over skolens dårlige håndtering af mobningen og chikanen fra gruppen af drenge, samt den måde de valgte at tackle hændelsen på skolens område i går.

Herlev Kommune og skolen mener, der har været tilstrækkelig hjælp i form af psykologer på stedet efter drengens selvmordsforsøg.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Sponsoreret indhold