Krimi26. november 2023

10-årig modtog klam sms: Så begyndte telefonen også at ringe via facetime

Pigens far er glad og stolt over, at hans datter reagerede, som han har bedt hende om: Ved at blokere og ignorere opkaldene
10-årig modtog klam sms
Ti-årige Aya var i klub efter skoletid, da hun modtog en besked på sin telefon, hvor der stod "Telefon sexx". I dag er hendes far stolt over, hvordan Aya håndterede situationen.
 Foto: Colourbox

Thomas Pedersen fra Skødstrup er stolt af sin datter.

Og så er han samtidig forundret over, hvordan én eller anden ukendt person kan få sig selv til at skrive og ringe til et barn i håb om, ja, hvad så end vedkommende ville opnå.

Episoden, det handler om, udspillede sig i onsdags, da ti-årige Aya var i klub efter skoletid. Kort før klokken 16 kom der pludselig en besked på hendes telefon, hvor der stod "Telefon sexx". Aya svarede ikke på beskeden, der var sendt via iMessage og derfor via en mailadresse og ikke et telefonnummer.

Kort efter begyndte telefonen imidlertid at ringe, og vedkommende i den anden ende brugte facetime, hvor man kan se hinanden på video. De opkald kom der fire af, inden Aya blokerede kontakten. Så skrev hun til sin far.

- Hun sendte mig et skærmbillede af den besked, hun havde fået, og hun skrev, at det var ubehageligt. Det var ikke sådan, at hun var nervøs eller bange - det er bare ikke noget, børn skal udsættes for. Derfor lånte jeg senere på eftermiddagen hendes telefon og fjernede blokeringen, fortæller Thomas Pedersen til TV2 Østjylland.

Han skrev derpå fra sin datters telefon tilbage til afsenderen i håb om at lokke oplysninger ud af ham. Dem ville han bruge, når han senere kontaktede politiet.

- Jeg skrev ting som "hvem er du?", "går du på min skole?" og "jeg er lige i sfo". Det sidste var for at vise ham, at han var i dialog med et barn - hvilket han jo så ikke var længere, forklarer Thomas Pedersen.

Der kom så en talebesked af fire sekunders varighed, hvor en mandestemme siger "Ali", og så begyndte facetime-opkaldene igen.

- Der kom 20 af dem i alt, inden jeg igen blokerede kontakten. Jeg overvejede på et tidspunkt at besvare ét af videoopkaldene, for at se, hvem der ringede, men jeg kunne ikke gøre det uden at have mit eget kamera aktiveret, siger Thomas Pedersen, som først bagefter kom på den idé, at han blot kunne have holdt en finger op foran kameraet.

Thomas Pedersen havde på det tidspunkt fået nok. Det havde han egentlig allerede ved indgangsreplikken, som han kalder beskeden, hvor der bare stod "Telefon sexx".

Han vurderede, at han ikke kunne hive flere informationer ud af personen i den anden ende, så han ringede til politiet for at melde det.

- Jeg fik vagtchefen i røret og fik at vide, at de desværre ikke havde ressourcer til at efterforske sådan en sag alene ud fra en mailadresse, som han faktisk søgte på i deres system, men nu er det da givet videre. Måske har de hørt fra andre, der har været ude for noget tilsvarende.

Spørgsmål: Har du spurgt din datter, om hun selv har givet sine kontaktoplysninger til en fremmed?

- Ja, det var det første, jeg spurgte om, og det har hun ikke. Vi har netop snakket med hende om det ansvar, der følger med at have en telefon, og om hvordan man aldrig skal give noget til folk, man ikke kender. Hverken tekst eller billeder. Jeg er superstolt over den måde, hun håndterede det på, og det har hun også fået ros for efterfølgende, siger Thomas Pedersen.

- Sådan en type sidder sikkert og kontakter alle mulige tilfældige. Uanset om det er børn eller voksne skal ingen belemres af sådan en skovl, for det er da ubehageligt at tænke på, hvad der mon dukker op på skærmen, hvis én af hans andre ofre vælger at godkende et opkald, siger Thomas Pedersen.

TV2 Østjylland har forsøgt at få en kommentar fra Østjyllands Politi.

Sponsoreret indhold