Krimi18. september 2020

1 million danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Et stort projekt vil tilbyde 1 million danskere en test for antistoffer mod corona for at kortlægge, hvordan virussen har spredt sig i samfundet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I skrivende stund er eller har 21.393 danskere været smittet med coronavirus, siden virusset gjorde sit indtog i landet først på året.

Men eftersom mange danskere kan have været smittet uden at vide det, kan det reelle tal være noget højere.

Nu vil sundhedsmyndighederne finde ud af mere præcist, hvordan smitten har spredt sig i samfundet. Og derfor vil op mod 1 million danskere i efteråret og vinteren blive tilbudt en test for antistoffer mod corona.

Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Har man antistoffer i kroppen betyder det, at man har været smittet med corona.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/test_for_corona.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

(Foto: Ritzau Scanpix)

Det store screeningsprojekt kaldes "Vi tester Danmark” og er lavet af Statens Serum Institut.

- Når invitationen fra ”Vi tester Danmark” lander i folks e-boks, er det med en opfordring til hver enkelt om at svare på et spørgeskema. Herudover er der mulighed for at melde sig til at udføre en hjemmetest for antistoffer ved at prikke sig i en finger, skriver SSI i sin pressemeddelelse.

I alt 500.000 vil kunne få foretaget en antistoftest i denne undersøgelse. I begyndelsen af næste år vil samme antal danskere kunne få foretaget en antistoftest.

- Vi har brug for mere viden om COVID-19, så vi kan håndtere sygdommen bedst muligt i fremtiden. Hvis vi kan blive klogere på, hvordan virus smitter, og om der er særlige risikofaktorer knyttet til bestemte patientgrupper, så har vi langt bedre mulighed for at håndtere epidemien. Og det vil også give os mulighed for at lave forebyggende tiltag, siger professor Henrik Ullum fra Rigshospitalet i pressemeddelelsen.

Sponsoreret indhold