Kongelige31. januar 2024

Vandt retssag: Prins Harry afkræver millioner

Den britiske prins Harry har sendt sine advokater ud efter over 17 millioner kroner, efter sag om telefonaflytning
Prins Harry kræver millioner
Prins Harry vil nu have Daily Mirror til at betale en del af prisen, for de advokater han har betalt under retssagen om hacking af hans telefon.
 Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

I december blev det bevist, at Mirror Group Newspapers havde invaderet prins Harrys privatliv ved at hacke hans telefon og bruge ulovlige midler til at grave historier frem om den britiske prins. Nu vil prinsen så have penge tilbage for advokatsalæret i sagen.

I alt har prins Harrys advokat mandag bedt en dommer beordre mediet Daily Mirror til at betale to millioner pund. Det svarer til over 17 millioner danske kroner.

Det skriver AP.

Retssagen omhandlede 33 artikler. Og af dem har domstolen fastslået, at 15 af dem formentlig er skrevet på baggrund af hacking "i begrænset omfang" af Harrys telefon i perioden fra 2006 til 2011.

Derimod er der sket "omfattende" ulovlig indtrængen i telefoner, der tilhørte personer tæt på prins Harry.

Prins Harry fik en stor erstatning i sin sag mod Mirror Group, og nu vil han altså have mere.

Sagen mod Mirror-aviserne betød, at prins Harry blev det første højtstående medlem i den britiske kongefamilie i over hundrede år, der har vidnet i retten

Prins Harry er langtfra den eneste kendte person, der har anklaget Mirror Group for ulovlige arbejdsmetoder. Det samme har omkring 100 skuespillere, sportsstjerner og andre berømtheder gjort.

Mirror Group udgiver de britiske tabloidaviser Daily Mirror, Sunday Mirror og Sunday People.

Sponsoreret indhold