Kongelige 9. februar 2022

Tv-læges råd til dronningen: Skru ned for rygningen!

Det er bestemt ikke til dronning Margrethes fordel i kampen mod corona, at hun er storryger
Foto: Aller Media

Et kækt smil og en cigaret i mundvigen.

Sådan er det bestemt ikke uvant at se hele landets dronning Margrethe.

Den 81-årige majestæt har nemlig været fast ryger, siden hun tændte sin første cigaret tilbage i 1957.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den vane er dog bestemt ikke en god en af slagsen, når man bliver testet positiv for coronavirus, som dronningen gjorde tidligere på dagen onsdag.

- Det vil alt andet lige give hende et dårligere lungeimmunforsvar, lyder dommen fra tv-lægen Charlotte Bøving, som også har et godt råd til dronningen - og alle andre rygere - for at komme sig hurtigst muligt:

- Det ville være en god idé, hvis man skruede ned for tobakken - i hvert fald for en kortere periode.

Artiklen fortsætter under billedet...

Charlotte Bøving understreger, at selvom dronning Margrethe altså har røget i 65 år, så vil det alligevel være yderst behjælpeligt for helbreddet at droppe cigaretterne under hendes sygdomsperiode.

- Man har små fimrehår, der sørger for, at urenheder bliver bragt til overfladen, når man hoster og hakker, og de fimrehår brænder tobakken væk, siger tv-lægen.

- Så alt andet lige er man faktisk sat skakmat, når man ryger, for tobak er virkelig en dårlig makker, når det kommer til lungeinfektioner, fortsætter hun.

Ro på

Kongehuset meldte onsdag ud, at dronning Margrethe kun udviser milde symptomer.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Aller Media)

Dronning Margrethe har trofast røget i over 60 år. Foto: Aller Media

Trods rygningen og hendes forholdsvis høje alder er Charlotte Bøving dog ikke bekymret for dronningen.

- Hun er en rørig kvinde af sin alder og ser i min optik ud til at være i bedre form end de fleste på hendes alder, så hun har gode forudsætninger.

- Derudover er hun også blevet vaccinineret tre gange, hvilket betyder, at hun overvejende kan se frem til et mildere forløb.

Ifølge Charlotte Bøving er det ligeledes et 'fint tidspunkt', at dronningen er blevet smittet, da det i øjeblikket er omikron-varianten, der fylder mest i samfundet.

- Omikron gør os ikke lige så syge som for eksempel delta-varianten, og derudover vil den styrke Dronningens immunforsvar til de nye og mere aggressive varianter af sygdommen, som kommer i fremtiden.

Som følge af dronning Margrethes positive test er Hendes Kongelige Højhed blev nødsaget til aflyse sin vinterferie til Norge for andet år i træk.

Hun skulle have været rejst afsted onsdag 9. februar og have været væk til og med 20. februar.

I den periode skulle prinsesse Benedikte have været rigsforstander, fordi kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ligeledes er ude af landet.

Som følge af sygdommen er prinsesse Benediktes tjans som rigsforstander dog droppet, og Dronningen vil i stedet forblive på pinden fra sin sygeseng i Christian IX's Palæ på Amalienborg.

Sponsoreret indhold