Kongelige21. januar 2024

TV 2 og DR kritiseres for hyldestshow til ære for dronning Margrethe

I presselogen får TV 2 og DR, der begge ryddede fladen for at sende "Danmarks Dronning – den største tak", kritik for deres dækning af tronskiftet
Det var Natasja Crone og Stéphanie Surrugue, som styrede slagets gang, da hyldestshowet løb af stablen. 
Det var Natasja Crone og Stéphanie Surrugue, som styrede slagets gang, da hyldestshowet løb af stablen.
 Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Fredagen før det historiske tronskifte gik TV 2 og DR sammen om at sende et hyldestshow til ære for dronning Margrethe efter 52 år som regent - "Danmarks Dronning - den største tak".

Men netop det program møder søndag kritik i Presselogen.

For her mener journalisten Mikkel Lind Sorgenfrey nemlig ikke, at det er mediernes job at hylde vores kongehus, men derimod at dække det kritisk.

Han hæfter sig ved de reklamer, som i forbindelse med showet blev hængt op rundt om i byen med ordene "Tak, dronning Margrethe".

Men ifølge chefredaktøren på TV 2 News, Anne Mette Svane, er der ikke noget fordækt ved at holde et hyldestshow for danmarks nu tidligere regent.

- Vi er helt åbne omkring, at vi skaber begivenheden, men TV 2 er ikke kun et kritisk nyhedsmedie, vi er også en tv-station, der er der, hvor danskerne er. Det er en eventproduktion, så det er ikke en aften, hvor vi skal vinde Cavling-prisen for et stykke afslørende journalistik, fortæller hun i Presselogen.

Ifølge Mikkel Lind Sorgenfrey skader det dog mediernes troværdighed, når de ikke holder en vis distance til monarkiet.

- Selvom danskerne elsker monarkiet, så vil de også gerne have en kritisk og troværdig presse, forklarer han.

Sponsoreret indhold