Kongelige17. august 2023

Tre kommuner afslører: Sådan kommer du med til prins Christians 18-års fødselsdag

Et par måneder før den store dag afslører tre kommuner nu, hvor to af kommunens unge indbyggere kan komme med til prins Christians 18-års fødselsdag på slottet
Prins Christian fylder 18 år søndag den 15. oktober.
Prins Christian fylder 18 år søndag den 15. oktober.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik slår fast: Det her skal prins Christian ikke udsættes for på sin fødselsdag

En helt særlig festdag venter prins Christian, når han 15. oktober fylder 18 år.

Faktisk bliver dagen særlig for en lang række teenagere fra hele landet, for to 18-årige fra hver af kommunerne bliver nemlig inviteret med til at fejre prinsens fødselsdag.

Nu afslører tre af kommunerne, hvordan man kan blive én af de heldige.

Det skriver JydskeVestkysten og B.T.

I Tønder Kommune vil man bede de interesserede 18-årige om at skrive en ansøgning. Herefter vil kommune trække lod.

Bor man i Esbjerg Kommune, er det de sociale medier, der skal i brug. Her vil kommunen snart dele et opslag om den royale fest – og hvordan man på esbjerg.dk skal udfylde en formular. Herefter vil kommunen udvælge to heldige.

Viborg Kommune vil trække lod mellem de 18-årige, der er født i august eller september. Kommunen vil nemlig gerne invitere dem, der er tættest på prins Christian, hvad angår alder.

Kommunerne må altså helt selv bestemme, hvordan de to gæster inviteres med. Dog er det et krav, at der er fyldt 18 år, at de er af forskelligt køn, og så skal de også have forskellige baggrunde og social status.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-17/_han1224.jpg
Prins Christian bliver fejret med op mod 200 andre unge på sin store dag i oktober.
 Foto: Hanne Juul

Gallataflet vil finde sted på Christiansborg Slot søndag den 15. oktober om aftenen.

Også en perlerække unge, der har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden vil være med til at fejre, at prinsen for alvor træder ind i de voksnes rækker.

Gallataflet er dog ikke den eneste fejring på selve dagen. Festlighederne begynder således allerede klokken 12 søndag den 15. oktober.

Her vil fødselaren vise sig sammen med sin familie og dronningen på balkonen på Frederik VIII’s Palæ.

En særlig dag venter også knap en måned efter selve fødselsdagen. Her vil den nu 18-årige prins deltage i et møde i Statsrådet, hvor han vil afgive en såkaldt højtidelig erklæring om at ville overholde grundloven.

Herefter vil prins Christian så kunne blive udpeget som rigsforstander. Kongehuset oplyser dog i samme ombæring, at prins Christian vil ikke få sæde i Statsrådet, før et tronskifte har fundet sted.

Sponsoreret indhold