Kongelige6. februar 2022

Tiden læger ikke alle sår: Mary savner mor

24 år efter moderens død gnaver sorgen stadig i landets kommende dronning
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har siden hun blev medlem af det danske kongehus været bevidst om, hvilken position hun har, og hvilket ansvar der medfølger. Og gennem sit arbejde med udvalgte mærkesager har Mary formået at dreje kongehuset i en mere politisk og tidssvarende retning.

 Video: Aller Media

Det er 24 år siden, kronprinsesse Marys mor, Henrietta, døde.

Men tiden læger ikke alle sår.

Det må Mary erkende, for sorgen over tabet af hendes mor præger stadig landets kommende dronning.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20201112_hjp9727.jpg

Sorgen rammer stadig Mary, når hun taler om sin mor. Foto: Aller Media

– Ja, det er altid i forbindelse med højtider og særlige øjeblikke i ens liv, at sorgen bliver mere præsent. Sådan er det.

Men den måde, man håndterer den på, er ens eget valg.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20210514_han6561.jpg

Frederik, 53, og børnene nåede aldrig at møde Marys elskede mor. Foto: Aller Media

Så selvfølgelig ville jeg for alt i verden have ønsket, at min mor kunne have været med, men sådan skulle det ikke være. Men hun var med mig på andre måder, fortæller Mary til BILLED-BLADET, i forbindelse med at hun på lørdag runder det skarpe 50-årshjørne.

“Med” i brylluppet

Ud over mærkedage som fødsler og fødselsdage var savnet efter Henrietta – som gik bort 20. november 1997 som følge af komplikationer efter en hjerteoperation seks uger tidligere og efterlod kun 25 år gamle Mary uden sin elskede mor – ekstra hårdt, da hun blev gift i 2004.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/bb-63942-1_0.jpg
 (Foto: Aller Media)

Søstrene Jane Stephens, 56, Patricia Anne Bailey, 53, og broderen John Stuart Donaldson, 51, bor i Australien, så det har været svært at mødes med dem – især under coronakrisen. Foto: Aller Media

– Jeg havde fået en ring af hende, som var syet ind i min kjole, og der var en særlig salme, "Eternal Father", der blev spillet for at have hende med i kirkerummet og under vielsen, afslører Mary, som dog sørgede for, at Henrietta fik en rolle i forbindelse med eventyrbrylluppet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mary1972_22.jpg

Kronprinsessens mor, Henrietta, døde, da Mary var kun 25 år gammel. Foto: Kongehuset

– Min mors søster, som var med til brylluppet, tog brudebuketten med sig og lagde den på min mors grav i Skotland. Jeg har et fint billede af buketten på hendes gravsted.

Hverken Frederik eller parrets fire børn nåede således at møde deres svigermor og mormor.

Far på teams 

Coronakrisen har gjort det svært for kronprinsesse Mary at mødes så ofte med sin far, som hun gerne ville.

John Donaldson, 80, bor i London sammen med hustruen Susan Moody, og her har restriktionerne gjort det svært lige at flyve over for at mødes.

Men da han fyldte 80 år i september sidste år, var far John gudskelov i Danmark, så hans datter kunne kramme ham tillykke.

Men vi har forsøgt at holde kontakt så godt som muligt. Og heldigvis har vi i dag en teknologi, der gør, at man kan facetime, mødes på Teams og alt muligt.

Så det prøver vi at holde ved lige, hvor hele familien kommer til Teams-møder. Men jo, det var dejligt at have min far her.

Det har været et stykke tid siden, men han er her lidt mere, end folk ved, for det er ikke altid, at man opdager, at nogen har været på besøg, siger Mary.

Sponsoreret indhold