Kongelige9. marts 2021

Svines i England, hyldes i USA

Det er nok meget godt, at Meghan og Harry er flyttet til Californien, hvor Oprah-interviewet bliver modtaget helt anderledes end hjemme i London.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega734598_001_0.jpg
 Foto: Mega

Amerikanerne er rystet over racismen i kongehuset, mens briterne er rasende på Meghan og Harry.

Reaktionerne efter Oprah Winfrey-interviewet i USA og England er meget forskellige. I Hertugen og hertugindens hjemland er mange vrede, fordi de ser angrebet på Buckingham Palace som ondsindet og unødvendigt. Helt omvendt er det i parrets nye hjemland, USA, hvor de hyldes for at afsløre racisme i kongehuset.

- De svinede hans far, hans bror, hans svigerinde, de svinede alt det, dronningen har arbejdet så hårdt for. De svinede monarkiet, sagde TV-værten Piers Morgan på Good Morning Britain.

På den anden side af Atlanterhavet var reaktionerne helt anderledes.

- Alle sorte kvinder, der har været i et fjendtligt hvidt miljø, kunne føle hendes ord helt ind i knoglerne, da hun talte om, hvordan det er at være truet og ramt af racisme, skrev Renée Graham fra The Boston Globe.

Det interessante ved den markante forskel er, at amerikanerne ikke er vant til kongehuset, og derfor betragter de interviewet som helt legitimt. I USA er Meghan, Harry og Oprah for den sags skyld "bare" a-liste-kendte, og derfor lytter amerikanerne nøgternt - og her tager man anklagerne om racisme dybt alvorligt.

Sådan er det ikke i Storbritannien, hvor mange ser Meghan og Harry-interviewet som et direkte angreb på monarkiet. Set med amerikanske øjne ville det svare til et angreb på landets forfatning. Derfor er reaktionerne mod parret langt mere voldsomme i England. Briterne adskiller simpelthen indholdet fra formen og ser ganske enkelt interviewet som en trussel mod deres elskede land.

Sponsoreret indhold