Svær dag for Margrethe: To år siden prins Henrik døde

Dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Joachim i Christiansborg Slotskirke, da prins Henrik blev bisat den 20. februar 2018.

Dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Joachim i Christiansborg Slotskirke, da prins Henrik blev bisat den 20. februar 2018.

Foto: Aller Media DK

Her til formiddag skinner vintersolen fra en blå himmel, men hos dronning Margrethe er der nok grå skyer. 

I dag er det nemlig to år siden, prins Henrik gik bort - og på sådan en mærkedag er sorgen nok ekstra stor, samtidig med at man kan glædes ved de mange minder, man nåede at skabe sammen. 

I bogen "Dronning Margrethe", der udkom sidste år i forbindelse med, at regenten i år fylder 80 år, åbner majestæten op om sin ægtemands død.

- Da min mand døde, var det meget overvældende, hvor meget folk gik op i det. Jeg kunne godt have undt min mand at opleve lidt af den sympati, siger dronning Margrethe i bogen, der er skrevet af journalist Karin Palshøj.

I bogen fortæller Margrethe også, at selvom prins Henrik havde sine "pudsige sider", så er hun glad for, at hendes afdøde mand vandt danskernes respekt.   

- Folk havde jo sommetider lidt med at se de pudsige sider af min mand, som sandelig var der – dem kunne jeg også se. Men det var fantastisk at se, at folk stod sammen om os på den måde, fortæller dronningen i bogen. 

Prins Henrik døde den 13. februar 2018 på Fredensborg Slot, hvor han tilbragte sine sidste timer.

Prins Henrik nåede lige akkurat hjem – og døde i de omgivelser, han elskede så utroligt højt.

Den 83-årige prins sov således stille ind tirsdag aften den 13. februar på det smukke og gamle Fredensborg Slot, der ligger i stille og smukke omgivelser ved Esrum Sø i Nordsjælland.

Prins Henrik havde sine allernærmeste - dronning Margrethe, og sine to sønner, Frederik og prins Joachim ved sin side - da han sov ind på slottet.

Halvdelen af prins Henriks aske er placeret i en urne i Fredensborg Slotshave, mens den anden halvdel er spredt i de danske farvande. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close