Kongelige 13. februar 2020

Svær dag for Margrethe: To år siden prins Henrik døde

I dag er det to år siden, prins Henrik gik bort
Foto: Aller Media DK

Her til formiddag skinner vintersolen fra en blå himmel, men hos dronning Margrethe er der nok grå skyer. 

I dag er det nemlig to år siden, prins Henrik gik bort - og på sådan en mærkedag er sorgen nok ekstra stor, samtidig med at man kan glædes ved de mange minder, man nåede at skabe sammen. 

I bogen "Dronning Margrethe", der udkom sidste år i forbindelse med, at regenten i år fylder 80 år, åbner majestæten op om sin ægtemands død.

- Da min mand døde, var det meget overvældende, hvor meget folk gik op i det. Jeg kunne godt have undt min mand at opleve lidt af den sympati, siger dronning Margrethe i bogen, der er skrevet af journalist Karin Palshøj.

I bogen fortæller Margrethe også, at selvom prins Henrik havde sine "pudsige sider", så er hun glad for, at hendes afdøde mand vandt danskernes respekt.   

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Folk havde jo sommetider lidt med at se de pudsige sider af min mand, som sandelig var der – dem kunne jeg også se. Men det var fantastisk at se, at folk stod sammen om os på den måde, fortæller dronningen i bogen. 

Prins Henrik døde den 13. februar 2018 på Fredensborg Slot, hvor han tilbragte sine sidste timer.

Prins Henrik nåede lige akkurat hjem – og døde i de omgivelser, han elskede så utroligt højt.

Den 83-årige prins sov således stille ind tirsdag aften den 13. februar på det smukke og gamle Fredensborg Slot, der ligger i stille og smukke omgivelser ved Esrum Sø i Nordsjælland.

Prins Henrik havde sine allernærmeste - dronning Margrethe, og sine to sønner, Frederik og prins Joachim ved sin side - da han sov ind på slottet.

Halvdelen af prins Henriks aske er placeret i en urne i Fredensborg Slotshave, mens den anden halvdel er spredt i de danske farvande. 

Sponsoreret indhold