Kongelige27. september 2017

Susan Astani om prins Henrik: Vi skal stadig på jagt

- Vi skal stadig gå på jagt sammen, fortæller Susan Astani bl.a. efter prinsens demensdiagnose.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/susan-astani.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

At 83-årige prins Henrik har fået konstateret demens, får umiddelbart ingen betydning for venskabet med hofjægermester Christian Kjær på 74 år og hans hustru Susan Astani.

Det fortæller 47-årige Astani, som er uddannet læge, nu i et interview med SE og HØR.

I interviewet løfter hun samtidig sløret for Henriks øjeblikkelige tilstand.

– For os er han stadig vores gode, gamle ven, indleder Susan Astani.

– Generelt, når man bliver ramt af demens, er man jo sig selv. Og så har man nogle momenter, hvor man ikke er sig selv – og det skal man have forståelse for, siger den iranskfødte læge, da vi møder hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/christian-kjaer-susan-astani.jpg
 Foto: Mikael Rieck
Christian Kjær er en af prins Henriks nærmeste venner, og hofjægermesterens lægehustru Susan Astani er derfor også kommet helt tæt på prinsen. (Foto: Mikael Rieck)

Prins Henrik Fortsætter med jagt

Venskabet mellem FLSmidtharvingen Christian Kjær og prins Henrik går omtrent 50 år tilbage. Især den fælles passion for rejser og jagt binder de to levemænd sammen – og der er ikke noget, som tyder på, at der bliver skåret ned på det fremover.

– Vi har ikke lavet om på nogen af de aftaler og planer, vi har. Vi skal stadig rejse sammen. Vi skal stadig gå på jagt sammen, siger Susan Astani, som i kraft af ægteskabet med Kjær er kommet helt ind i prins Henriks inderkreds.

På spørgsmålet om, Susan Astani og Christian Kjær har set ham siden diagnosen, svarer Susan:

– Vi var til Peter Zobels begravelse sammen. Vi ser jo hinanden – og nu begynder jagtsæsonen jo. Vi har mange jagtarrangementer sammen, røber Susan Astani.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik_2.jpg
 Foto: Rene Schütze

Venskabet mellem Christian Kjær og prins Henrik går mange år tilbage. Især interessen for jagt deler de. (Foto: René Schütze)

Vennernes dilemma

Selv om prins Henriks helbred er svækket, er det stadig muligt at arrangere jagter, hvor den 83-årige prins kan være med.

Men det kan sætte hans jagtkammerater i svære situationer, fortæller kongehusekspert og jæger Søren Jakobsen.

– Det, en jæger må afgøre med sig selv, er, om han er i stand til at betjene sit våben forsvarligt. Hvis han ikke er det, eller hvis han kan ane hos sine kammerater, at der er tvivl, skal han vælge at være tilskuer – og deltager i frokosten, forklarer eksperten og fortsætter:

– Problemet er, at det kan være meget svært for en ven, f.eks. Christian Kjær, som prinsen har kendt i mange år, at sige: ”Du må gerne tage med som tilskuer, men du skal lade din riffel blive hjemme”, fortæller Søren Jakobsen.

Læs hele interviewet med Susan Astani og meget mere om prins Henrik i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold