PORTRÆT: Storbritanniens næste prinsesse er feminist og fraskilt

(Foto: All Over)

Skuespiller i hitserien "Suits", fraskilt og feminist. Og inden længe medlem af Storbritanniens royale familie.

Man kan sige meget om den 36-årige amerikaner Meghan Markle, som prins Harry, der er tre år yngre, mandag offentliggjorde sin forlovelse med.

 

De to har officielt været et par siden november 2016.

Nyheden blev dengang fulgt af en opsigtsvækkende opsang til pressen, hvor prinsen skældte ud over dens behandling af Meghan Markle.

Harry kritiserede blandt andet "den bølge af skældsord og chikane", som kæresten var blevet udsat for. Samtidig langede han ud efter den "direkte sexisme og racisme", som Markle måtte lægge øre til på internettet.

- Prins Harry er bekymret for frøken Markles sikkerhed og er dybt skuffet over, at han ikke har været i stand til at beskytte hende, stod der.

Racismen bunder i Meghan Markles familiebaggrund, hvor faren er hvid og moren sort.

Det har betydet, at det tog hende "lang tid at finde" sig selv.

- Min mor er 100 procent sort med dreadlocks. Og når folk finder ud af, at den pige fra "Suits" er hendes datter, opstår der ofte sådan en frakobling og nogle gange vantro, har hun fortalt magasinet Ebony.

- Det er sådan en tvedeling, som vi ofte oplever: Hvad er du? Hvor passer du ind?

- Det tog mig langt ind i mine 20'ere at indse, at jeg er nok, præcis som jeg er, og jeg behøver ikke være mere eller mindre af noget for andre folk, tilføjede hun.

I et interview med Vanity Fair i september fortalte Markle, der var gift med en skuespiller fra 2011-2013, for første gang om sin kærlighed til prinsen.

- Vi er to personer, som er virkelig lykkelige og forelskede.

- Personligt holder jeg af en god kærlighedshistorie, tilføjede hun.

Ud over sit arbejde som skuespiller har den kommende prinsesse blandt andet brugt sin tid på velgørenhedsarbejde - blandt andet som FN-ambassadør for kvinders rettigheder.

I en tale har hun ifølge Vogue blandt andet sagt:

- Det siges, at piger med drømme bliver til kvinder med visioner.

- Må vi styrke hinanden, så vi kan gennemføre de visioner, for det er ikke nok blot at tale om lighed. Man skal tro på det. Og det er ikke nok bare at tro på det. Man skal arbejde for det.

Og hendes feministiske overbevisning har tilsyneladende mange år på bagen.

Flere medier har refereret til en historie fra Meghan Markles barndom.

Her lykkedes det hende i en alder af 11 år at tvinge en sæbeproducent til at ændre en reklame, som antydede, at kvinder hører hjemme i køkken.

Dens slogan var, at "kvinder over hele USA kæmper mod fedtede potter og pander".

Men efter blandt andet at have skrevet et brev til den daværende førstedame i Det Hvide Hus, Hillary Clinton, ændrede virksomheden slogan til "folk" i stedet for "kvinder.

Og de britiske undersåtter og royale fans skal ifølge Markle selv ikke vente sig de store personlighedsforandringer, når hun fra foråret 2018 kan kalde sig prinsesse.

- Der er ikke noget ved mig, som har forandret sig. Jeg er stadig den samme person, som jeg er, og jeg har aldrig defineret mig selv ud for mit forhold, sagde hun til Vanity Fair i september.

/ritzau/

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close