Kongelige18. marts 2023

Spanske kronprinsesse Leonor skal i militæret

Det spanske kongehus meddeler, at kronprinsesse Leonor begynder på en tre år lang militær uddannelse
Den spanske kronprinsesse Leonor skal i militæret.
Den spanske kronprinsesse Leonor skal i militæret.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den spanske garde får snart kongeligt blod i gemakkerne, når den spanske prinsesse og tronarving Leonor begynder på militæruddannelse.

Det skriver BILLED-BLADET på baggrund af en pressemeddelelse fra prinsessens forældre, kong Felipe og dronning Letizia.

Det er planen, at prinsessen skal ind og springe i tre år. Beslutningen er truffet, fordi 17-årige Leonor en dag bliver dronning og dermed arver den spanske trone efter sin far.

Kong Felipe er i øvrigt også uddannet fra selvsamme militærskole i 80’erne.

- Konge mener sammen med dronningen, at den militære uddannelse af prinsessen er meget bekvem og værdifuld. Den styrker tjeneste- og dedikationskapaciteten og letter de repræsentationsopgaver, som hun bliver nødt til at påtage sig som arving til tronen, lyder det i pressemeddelelsen.

Regentparret understreger i pressemeddelelsen, at prinsessen er bekendt med de krav og ofre en militær uddannelse kræver.

Herhjemme er der også en forventning om, at de royale unger trækker i trøjen. Både kronprins Frederik og prins Joachim har som bekendt aftjent værnepligt.

Også Joachims ældste drenge, grev Nikolai og grev Felix, var kortvarigt i militæret.

I 2018 valgte grev Nikolai dog at springe fra efter kun to måneder i trøjen. Tre år senere var det lillebror Felix' tur til at gå i Jokkes soldaterfodspor.

Det blev dog kun til et måned for Felix' vedkommende, inden han ligesom sin storebror trak stikket og gjorde en ende på sin militære karriere.

Sponsoreret indhold