Kongelige6. januar 2024

Se billederne: Kronprins Frederik ankommer til Michael Haslund-Christensens bisættelse

Kronprins Frederik er ankommet til filmproducer, filminstruktør og generalkonsul Michael Haslund-Christensens bisættelse

Se billederne: Den danske filmproducer Michael Haslund-Christensen bisættes

Kronprins Frederik er lørdag mødt op til filmproducer, filminstruktør og generalkonsul Michael Haslund-Christensens bisættelse fra Kastelskirken i København.

Det er formentlig en af de sidste gange, kronprinsen viser sig i offentligheden før tronskiftet 14. januar.

Kronprins Frederik udråbes som kong Frederik X søndag 14. januar klokken 15 fra balkonen på Christiansborg Slot.

Samme dag er der statsråd klokken 14 på Christiansborg Slot.

Her vil dronningen underskrive en erklæring om sin abdikation. Statsrådet består af regenten, den myndige tronfølger og samtlige ministre.

Som følge af dronningens underskrift vil Frederik ankomme til Christiansborg Slot som kronprins og forlade det som konge.

Samtidig vil prins Christian være kronprins, mens kronprinsesse Mary vil være dronning, når de forlader slottet.

Michael Haslund-Christensen gik bort 22. december 2023 i en alder af 58 år.

Han medvirkede i 2018 i dokumentarfilmen "Fædre og sønner" sammen med sin far, tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen. Han døde i 2021.

"Fædre og sønner" indeholder videooptagelser lavet af kronprins Frederik, da han var 18 år, på en rejse til Mongoliet i 1986.

Michael Haslund-Christensen har også været med til at producere dokumentarfilmen "Ekspeditionen til verdens ende", som blev spillet på mere end 70 internationale filmfestivaler.

I 2013 blev han honorær konsul for Mongoliet til Danmark, og i 2023 blev han forfremmet til generalkonsul.

- Michael var en livskunstner udstyret med en nysgerrighed og en lyst til at betræde nye stier, og han formåede at kombinere sin rejselyst med sit filmarbejde og med film optaget i mange af verdens afkroge, oplyste familien i december.

Michael Haslund-Christensen efterlader sig sin hustru, Pernille Haslund-Christensen, og sine sønner, Anton og Fridtjof, samt sin mor, Marianne, og sine søstre, Charlotte og Louise.

Sponsoreret indhold