Kongelige14. april 2023

Royalt chok: Sarah Ferguson IKKE inviteret til kong Charles' kroning

Prins Andrews ekskone må nøjes med at se kroningen på fjernsynet ligesom alle os andre "normale" mennesker
Sarah Ferguson med sin skandaleramte eksmand, prins Andrew, som hun forsvarede, da han blev anklaget for seksuelle krænkelser og overgreb.
Sarah Ferguson med sin skandaleramte eksmand, prins Andrew, som hun forsvarede, da han blev anklaget for seksuelle krænkelser og overgreb.
 Foto: Ritzau Scanpix

Av, av, av...

Sådan må Sarah Ferguson - også kendt som "Fergie" - have det i disse dage.

Prins Andrews ekskone har nemlig angiveligt fået besked om, at hun IKKE er inviteret til kong Charles' kroning i næste måned.

Det skriver The Sun.

63-årige Sarah Ferguson blev gift med prins Andrew helt tilbage i 1986 og deler sine to døtre, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice, med den skandaleramte prins.

De to blev godt nok skilt i 1996, men Sarah Ferguson har stadig et tæt forhold til sine royale eksmand, som bor sammen med i Royal Lodge, ligesom hun også var utrolig tæt med den afdøde dronning Elizabeth.

Dronningen testamenterede sågar sine to elskede corgi-hunde til Sarah Ferguson, og derfor forventede mange nok, at hun var sikret en plads til den storstilede begivenhed, hvor omkring 2.000 er inviteret.

Det bliver dog altså ikke tilfældet - heller ikke, selvom det forleden kom frem, at hertuginde Meghan efterlader en ledig plads, da hun ikke kommer.

Dermed må Sarah Ferguson altså se kroningen i fjernsynet ligesom alle os andre "almindelige" mennesker, der heller ikke har scoret en invitation.

I fjernsynet vil hun blandt andet kunne se sine to døtre, da de begge er inviteret og deltager.

- Jeg er sikker på, at Fergie er skuffet, men hun har haft mange op- og nedture med den royale familie gennem årene, så jeg er sikker på, hun accepterer situationen, siger kongehuseksperten og forfatteren Phil Dampier til The Sun.

- Det er begrænset pladser, og der er blevet taget nogle svære beslutninger. Fergie og prins Andrew blev skilt for mere end 30 år siden, så hun kan ikke forvente at stå i toppen af listen, fortsætter han.

Sponsoreret indhold